Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Μουσουλμάνοι στο Ιρακινό Κουρδιστάν πωλούν παπούτσια για να «ποδοπατήσουν τον Σταυρό»

Kαταστήματα στο Κουρδιστάν του βόρειου Ιράκ πωλούν παπούτσια με χριστιανικό σταυρό στη σόλα, επιτρέποντας στους αγοραστές να «ποδοπατούν τον σταυρό», σύμφωνα με το Ασσυριακό Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων (AINA).


Συγκεκριμένα οι κουρδικές αρχές επέτρεψαν την πώληση των αντιχριστιανικών υποδημάτων στο βόρειο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένου ενός εμπορικού κέντρου στο Ερμπίλ, που ονομάζεται Mega Mall, όπου τα υποδήματα βρίσκονταν στις προθήκες των μαγαζιών από τις ημέρες προ των Χριστουγέννων.

Τα υποδήματα φέρεται να παράγονται από μια τουρκική εταιρεία που ονομάζεται FLO, με έδρα το Γκαζιαντέπε, στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Τα υποδήματα είναι σκόπιμα προκλητικά προς τους Χριστιανούς, δεδομένου ότι στη μουσουλμανική κουλτούρα, τα παπούτσια γενικά θεωρούνται ως «απεχθή ενδύματα» και στο Ισλάμ, ένας από τους πιο άσχημους χαρακτηρισμούς είναι να αποκαλέσεις κάποιον «παπούτσι».

Όταν οι μουσουλμάνοι εισέρχονται στο δωμάτιο, συνήθως αφαιρούν τα παπούτσια τους και αν ένα παπούτσι έχει γυρίσει ανάποδα κατά λάθος, το άτομο θα φτύσει στη σόλα του παπουτσιού πριν το τοποθετήσει πίσω στη θέση του κανονικά.

Το να υπάρχει ένας σταυρός ανάγλυφος στη σόλα σημαίνει ότι μουσουλμάνος θα φτύσει το Σταυρό.
Αντιδράσεις από Χριστιανούς

Ο τοπικός Ασσυριακός χριστιανικός πληθυσμός διαμαρτυρήθηκε για την πώληση των υποδημάτων και σε απάντηση οι κουρδικές αρχές επιδεικτικά απέσυραν τα παπούτσια από ένα κατάστημα μπροστά στις κάμερες των ξένων ανταποκριτών, επιτρέποντας όμως να πωλούνται σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα.

www.elkosmos.gr © www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: