Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Eτοιμάζει «καρτέρι» στους Τούρκους η ΠΑ: «Θα τους κυνηγάτε παντού»

 
 
ΗΆγκυρα είναι αλήθεια ότι μόνο με αποφασιστικότητα θα καταλάβει. Μόνο με ένα γερό μάθημα θα αντιληφθεί ότι δεν είναι ώρα για αστεία στο Αιγαίο.
 
Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους σε αυτή την χώρα, πως οι Τούρκοι δεν είναι κάποιος γίγαντας.

Εμείς φταίμε για την επιθετική τους πολιτική. 
Τα φοβικά σύνδρομα της Αθήνας μας οδήγησαν σε αυτές τις καταστάσεις του σήμερα και όπως έχει αναφέρει το Πενταπόσταγμα αρκετές φορές, όποτε και εάν χρειαστεί, εάν τολμήσουν να προκαλέσουν οι Τούρκοι, θα λάβουν αποφασιστική απάντηση από τις ΕΔ.
Η εντολή  από το νέο Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων
Οι Τούρκοι παραβιάζουν συνεχώς τον ελληνικό εναέριο χώρο, ωστόσο, ό,τι κι αν κάνουν δεν μπορούν να παρασύρουν τους Ελληνες πιλότους.

Τη στιγμή που οι αεροπορικές εκπαιδεύσεις δεν σταματούν, το ίδιο και οι πτήσεις επιτήρησης του FIR Αθηνών, τα «scramble» παίρνουν καθημερινά φωτιά.

Όλα τα δεδομένα αναλύονται και μαρτυρούν ότι οι γείτονές μας μπορεί να θέλουν, αλλά δεν έχουν ούτε τους αριθμούς ούτε την εμπειρία να παρασύρουν τους καλύτερους στον κόσμο, κατά γενική ομολογία, Έλληνες αεροπόρους.

Ωστόσο, επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώνουν ότι «δεν μπορούν ν’ αντέξουν τη διάρκεια της ήττας και να δεχτούν την υπεροχή που έχουμε πετύχει.
Βάζουν το ιπτάμενο τάνκερ στο όριο του FIR για να επιτύχουν τον κορεσμό των ελληνικών αεροσκαφών, όμως είμαστε όλο εκπλήξεις, δυσάρεστες γι’ αυτούς.»

Σύμφωνα με πηγές από την Πολεμική Αεροπορία, που επικαλείται το hellasjournal όλο το τελευταίο διάστημα που καταγράφθηκε η έντονη παραβατικότητα από την Τουρκία, με τις δεκάδες υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ή και ακατοίκητα νησιά στο Αρχιπέλαγος, οι γείτονές μας έχουν κάνει μετασταθμεύσεις F-16 σε αεροπορικές βάσεις κοντά στα παράλια, ώστε να προκαλούν διαρκώς.
Ταυτόχρονα απογειώνουν και το ιπτάμενο τάνκερ KC-135.
Κορεσμός μπορεί να υπάρχει από τη στιγμή που απογειώνονται περισσότερα αεροσκάφη, όμως διαπιστώνεται η δυσάρεστη για την Τουρκία έκπληξη, ότι τα μαχητικά της Ελλάδας φτάνουν το ένα μετά το άλλο χωρίς να δοθεί το παραμικρό περιθώριο για ανάσα.

Και μπορεί οι γείτονές μας να έχουν τα μαχητικά τους πιο κοντά στην Ελλάδα, αλλά μόλις δουν «τα σκούρα» σπεύδουν ν’ απογειώσουν από απομακρυσμένες μοίρες F-16 για να υποστηρίξουν τα καταδιωκόμενα αεροσκάφη τους.

Η εντολή που υπάρχει ήδη και από το νέο Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι: ποτέ τουρκικό αεροσκάφος χωρίς ελληνικό μαχητικό να το κυνηγά...

Δόγμα "μηδενικής ανοχής" από την Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο
Σκληραίνει κατακόρυφα την πολιτική της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.
Φρένο και μάλιστα με αποφασιστικό τρόπο απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, που ειδικά το τελευταίο μήνα έφτασε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αποφάσισε να βάλει η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόπιν σύσκεψης υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η εντολή που δόθηκε είναι σαφής: «Δεν θα μένει τίποτα αναπάντητο». Μετά τις δηλώσεις – προ εβδομάδων - του υπουργού Εθνικής Άμυνας από βήματος Βουλής για τις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο «4.500 παραβιάσεις αυτοί, 4.500 αναχαιτίσεις εμείς», η ηγεσία σφίγγει ακόμα περισσότερο την στάση της.
Πλέον σχεδόν όλες οι παραβιάσεις αντιμετωπίζονται με αερομαχίες και εμπλοκές από τα ελληνικά οπλισμένα μαχητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση ήταν γιατί παρατηρήθηκε ότι οι Τούρκοι πιλότοι επιχειρούσαν όχι απλά να δημιουργήσουν «στατιστικές εντυπώσεις» κάνοντας απλές παραβιάσεις, αλλά προσπαθούσαν διακαώς να δημιουργήσουν τα δεδομένα πρόκλησης ενός ατυχήματος ενδεχομένως και δυστυχήματος στον αέρα του Αιγαίου, που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις – αφορμή ακόμη και για θερμό επεισόδιο.

Η Ελληνική πλευρά δείχνει ιώβεια υπομονή, όμως ο τομέας πληροφοριών έχει δώσει στοιχεία που επέβαλλαν την άμεση αλλαγή στάσης.  
 


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: