Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

''Θρίλερ'' σε εξέλιξη: Mπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το ''ORUC REIS'' - To παρακολουθεί η φρεγάτα ''ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ''


HΆγκυρα έχει στήσει σκηνικό πολέμου σε Αιγαίο-Α.Μεσόγειο εδώ και μήνες με τις ελληνικές ΕΔ βρίσκονται στην ύψιστη ετοιμότητα και αναμένεται να ανταποδώσουν σε οποιαδήποτε ακραία πρόκληση της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικού ενδιαφέροντος, ενώ είναι εμφανές σε όλους πλέον πως οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό. 

Τι συμβαίνει εδώ και λίγες ώρες   
Συναγερμός έχει σημάνει από πληροφορίες για παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφος Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σκάφος βρίσκεται περίπου 200 χλμ. νότια της Μεγίστης, ανατολικά της Κρήτης και δυτικά της Κύπρου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συνοδεύεται από άλλο πλοίο, καθώς το κοντινότερο τουρκικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται στα 50 μίλια απόσταση.

Το ερευνητικό παρακολουθείται από τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς.

Το Oruc Reis, βρισκόταν σε περιοχή δυτικά της Κύπρου που “εφάπτεται” με την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Η Τουρκία είχε βγάλει σχετική NAVTEX για τις έρευνες που θα έκανε στην περιοχή.

Κινήθηκε δυτικότερα κι έχει εισέλθει σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων, με αποτέλεσμα να ΄χει διαταχθεί ο απόπλους της φρεγάτας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ από την Κάρπαθο.  

Όλα αυτά, ενώ πριν λίγες ώρες, ***όπως αποκάλυψε πρώτο το Πενταπόσταγμα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ», το οποίο συνοδεύεται από την ελληνική φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ", εντόπισε την Τετάρτη, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, μια τουρκική φρεγάτα η οποία συνόδευε ένα φορτηγό πλοίο που μετέφερε θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, όπως ανέφερε σήμερα μια γαλλική στρατιωτική πηγή.
Είναι εμφανές ότι η Τουρκία θα αυξήσει πλέον την ένταση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο από εδώ και πέρα.
Εάν τελικά δεν πρόκειται περί... ''λάθους'' των Τούρκων, τότε η Αθήνα θα πρέπει να πράξει τα αυτονόητα και ο νοών νοείτω. 

***όπως αποκάλυψε πρώτο το Πενταπόσταγμα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: