Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Συνεχίζεται η «ρουσφετολογία»

 
Συνεχίστηκε και σήμερα το σήριαλ «ρουσφέτι». Έτοιμος, στην περίπτωση που τον προκαλέσουν ή διαψεύσουν,  να δώσει στοιχεία για το ρουσφέτι δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας.

6 χρόνια χωρίς την Ρένα Βλαχοπούλου

 
Έχουν περάσει ήδη 6 χρόνια χωρίς την γλυκιά Ρένα. Χωρίς την Κόμισα της Κέρκυρας και την “Πινακοθήκη γέλιου” όπως την έλεγε ο Κώστας Παπασπήλιου...

Τουρκικός τύπο για το δείπνο Χριστόφια-Έρογλου


Καταλυτική ήταν, σύμφωνα με τον τουρκικό και τ/κ τύπο,  η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στην οικεία Έρογλου στα κατεχόμενα, στην αποδοχή αντίστοιχης πρόσκλησης από τον Πρόεδρο Χριστόφια και την διεξαγωγή τελικά του πρόσφατου δείπνου μεταξύ των δυο ηγετών  στα κατεχόμενα.

Συμμορία Αλβανών μαχαίρωσαν 4 ελληνόπουλα στην Βέροια. (Ανανέωση)


Στο νοσοκομείο της Βέροιας εξακολουθει να νοσηλεύεται στην εντατική το ελληνόπουλο που μαχαίρωσαν στην κοιλιά, Αλβανοί, στο χωριό Διαβατό του νομού Ημαθίας. Ενα άλλο παλικαράκι χαροπαλεύει καθώς το έχουν κτυπήσει στην καρωτίδα.Τα δύο άλλα παιδιά βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.
Το βράδυ της Τετάρτης, μεταφέρθηκαν τέσσερα ελληνόπουλα , ηλικίας 15 και 16 ετών, στο νοσοκομείο, τα οποία μαχαιρώθηκαν από ομάδα Αλβανών.

ΕΔΑΔ: Νέα καταδίκη της Τουρκίας Αποζημιώσεις 1,4 εκ. ευρώ σε πρόσφυγα

 
Αποζημιώσεις ύψους 1,4 εκ. ευρώ επιδίκασε την περασμένη Τρίτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην προσφυγή Αντωνάκη Σολομωνίδη, η οποία είχε υποβληθεί το 1990 στο ΕΔΑΔ.
Το ποσό που επιδικάστηκε αφορά στην απώλεια χρήσης και την ηθική βλάβη και υπολογίστηκε μόνο από τον Ιανουάριο 1987 (όταν η Τουρκία αναγνώρισε το δικαίωμα ατομικής προσφυγής) μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 1998, ημερομηνία θανάτου του Σολομωνίδη.

Στρατηγική έντασης από την Τουρκία

 
Η εντεινόμενη όξυνση στο Κουρδικό με κλιμάκωση των φονικών συγκρούσεων, η παρατεταμένη αντιπαράθεση με το Ισραήλ και η σμίκρυνση του χρόνου από τις εκλογές του ερχόμενου χρόνου στην Τουρκία, έχει ως απότοκο τη νευρική κρίση στην Άγκυρα και την προσπάθεια που καταβάλλει για δημιουργία έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιλέγηκαν 150 δόκιμοι αξιωματικοί


Επιλέγηκαν, χθες, με βάση τη βαθμολογία του συγκέντρωσαν στα εξεταστικά δοκίμια και στην εξέτασή τους κατά τη στρατολόγησή τους, οι 150 δόκιμοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς. Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης δήλωσε στη «Σ» ότι η επιλογή έγινε με μια καθόλα αξιοκρατική μέθοδο, βάσει της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν.

Ουρητήριο αλβανών ο Άγιος Παντελεήμονας!


Ακόμη και την ημέρα που γιόρταζε η εκκλησία δεν δίστασαν να προκαλέσουν
Σύμφωνα με καταγγελία της Επιτροπής Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονος, αλλοδαποί - κυρίως Αλβανοί, εν γνώσει του γεγονότος ότι επίκειται η ονομαστική εορτή του αγίου, μία μέρα πριν, με γεμάτη την εκκλησία και τον περίβολό της από πιστούς, έστελναν τα παιδιά τους να ουρήσουν... στα σκαλιά του ναού.

Τούρκος φορτηγατζής εμβολίζει στρατιωτικό τζιπ - Σκοτώθηκε ένας υπαξιωματικός!


Δύσκολες ώρες για τον Ελληνικό Στρατό, που μετράει τρεις νεκρούς μέσα σε λίγες ώρες, αφού πριν το τραγικό δυστύχημα στην Πάχη Μεγάρων ένα τροχαίο που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή της Ρεντίνας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μόνιμου 35χρονου Επιλοχία.

Aνακοίνωση της εταιρείας Boeing σχετικά με την πτώση του ΑΗ-64DHA Apache.


Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία Boeing κατασκευαστής των ελικοπτέρων ΑΗ-64DHA Apache, μετά την πτώση του επιθετικού ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού, σήμερα το μεσημέρι στην Πάχη Μεγάρων. 

Τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις


Ελικοπτέρο Απάτσι, που εκτελούσε δοκιμαστική πτήση, κατέπεσε στις 11:49 λόγω βλάβης στο αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων και τυλίχθηκε στις φλόγες.
Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο χειριστές του, ένας Ταγματάρχης(ΑΣ) Α.Δ. (κυβερνήτης) και ένας Αρχιλοχίας (ΑΣ) Κ.Γ. (συγκυβερνήτης).

Αλλαγές στην υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων


Τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο περιλαμβάνεται και νέα δομή διοίκησής τους, και ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα, όπως των αντιρρησιών συνείδησης και των απομάχων παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010


Ένας νεκρός επιλοχίας είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε χθες στις 23:00, όταν στρατιωτικό τζιπ, στο οποίο επέβαιναν έξι στρατιωτικοί συγκρούστηκε με τουρκική νταλίκα.

Δ. Δρούτσας: Σταθερή η θέση της Ελλάδας στο ζήτημα του Κοσόβου

 


«Η θέση μας στο ζήτημα του Κοσόβου είναι γνωστή και δεν αλλάζει. Το τονίσαμε, όταν δημοσιεύτηκε η απόφαση και το επαναλαμβάνω και τώρα. 
Η Ελλάδα έχει ειδική θέση στην περιοχή και κατ’ επέκταση επωμίζεται και ειδική ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δρούτσας.

Στρατηγική έντασης από την Τουρκία

 
Η εντεινόμενη όξυνση στο Κουρδικό με κλιμάκωση των φονικών συγκρούσεων, η παρατεταμένη αντιπαράθεση με το Ισραήλ και η σμίκρυνση του χρόνου από τις εκλογές του ερχόμενου χρόνου στην Τουρκία, έχει ως απότοκο τη νευρική κρίση στην Άγκυρα και την προσπάθεια που καταβάλλει για δημιουργία έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΕΝΤ ΑΡΙΝΤΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΣΑΔΙΚ


Κείμενο του Ιστολόγιου

Σας παραθέτουμε την μετάφραση από την ομιλία όπως καταγράφηκε στις 24-7-2010 στη Κομοτηνή.Παρακαλούνται οι όποιοι αναδημοσιευτές να γράφουν και από που τα πήραν. Γομάρια όρθια…
Ομιλία του υπουργού επικρατείας και αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς στο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, στη Κομοτηνή.
Αξιότιμα αδέρφια μου, κυρίες, αγαπητοί μου νέοι, σας χαιρετίζω όλους με αγάπη. Και εγώ όπως και οι άλλοι φίλοι μου από την Τουρκία, αισθανθήκαμε την ανάγκη να συμμετάσχουμε στην ετήσια τελετή προς τιμήν του Δρ. Αχμέτ Σαδίκ και ήρθαμε.

Ο ΜΠΟΥΛΕΝΤ ΑΡΙΝΤΣ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ


Ομιλίες που έγιναν στον Εχίνο της Θράκης, κατά τον ερχομό του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς
Ομιλία του δήμαρχου Μύκης Μουσταφά Αγγά
Πολύ αξιότιμοι επισκέπτες μας, εκ μέρους του ενθουσιώδης Εχίνου, σας καλωσορίζω και σας προσφέρω την αγάπη και τον σεβασμό μας. Αγαπητοί μου χωρικοί ανάμεσα μας βρίσκεται ένας γνωστός πολιτικός που χαίρει εκτίμησης,και είναι ένας από τους καλύτερους πολιτικούς που έχει βγάλει η Τουρκία.

Τον Οκτώβριο πετά του τουρκικό UAV Anka


Τον ερχόμενο Οκτώβριο προβλέπεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση του νέου τουρκικού μη επανδρωμένου αεροχήματος μέσου ύψους πτήσης, μεγάλης αυτονομίας (MALE, Medium Altitude, Long Endurance), που παρουσιάστηκε πριν από δυο εβδομάδες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ΤΑΙ.

Νεκροί δύο χειριστές της Αεροπορίας Στρατού από πτώση ελικοπτέρου ΑΗ-64DHΑ Apache


Επιθετικό ελικόπτερο τύπου ΑΗ-64DHA Αpache του 2ου ΤΕΕΠ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στην Πάχη Μεγάρων λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο χειριστές της Αεροπορίας Στρατού. 

 Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το ελικοπτέρο παρουσίασε μηχανική βλάβη την ώρα που πετούσε στα 3.000 πόδια και πραγματοποίησε βαριά προσγείωση.

Διοίκηση και Έλεγχος στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον


Οι στρατηγικές αλλαγές ως προς τους τρόπους διεξαγωγής του πολέμου, έχουν επέλθει κατά τα τελευταία χρόνια, πρωτίστως μέσω της προόδου στην επιστήμη και την τεχνολογία. 
Η αξία της ανωτερότητας της τεχνολογίας έγινε εμφανής κατά τους δύο Πολέμους του Κόλπου, το 1991 και το 2003, αν και τα επίπεδα της τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε απείχαν πλέον της δεκαετίας. 

Συμβάσεις για την υποστήριξη των αντιαεροπορικών συστημάτων του Ελληνικού Στρατού


Δύο σημαντικές συμβάσεις για την υποστήριξη των αντιαεροπορικών συστημάτων βραχέου βεληνεκούς του Ελληνικού Στρατού ενέκρινε σήμερα η κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξοπλισμών. 

Η Τουρκία επενδύει στην έρευνα & ανάπτυξη των στρατιωτικών τεχνολογιών



Στο εξοπλιστικό πρόγραμμα – μαμούθ της Τουρκίας και το πόσο αυτό προβληματίζει την Αθήνα έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί.
Οι Τούρκοι για το μόνο που δεν «τσιγκουνεύονται» χρήματα είναι για τα όπλα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται πλέον μέσω ευρωπαϊκών μερίδων και εντός Τουρκίας, «το στρατηγικό όνειρο της Τουρκίας είναι η στρατιωτική και τεχνολογική ανεξαρτησία της δεύτερης στρατιάς του NATO, ώστε να καταστεί κυρίαρχη δύναμη στη περιοχή· (εφημερίδα IL Sole 24 Ore).

Nέα Δομή Διοίκησης στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τις βασικές πτυχές του νομοσχέδιου που θα ψηφισθεί το Σεπτέμβριο και αναμένεται να εισάγει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις το πλήρες σχήμα της κάθετης Δομής Διοίκησης.

Η άγνωστη επίθεση της Τουρκίας κατά του defencenet.gr και της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ


Την άγνωστη επίθεση της Τουρκίας με πρωτοφανείς απειλές κατά της DefenceNet Media ( ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, defencenet.gr, ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟΣ κλπ) αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr. Θεωρούμε πλέον ότι επιβάλλεται η δημοσιοποίηση του όλου γεγονότος, αφού το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε απ’όταν συνέβη, μέχρι σήμερα, μειώνει τις πιθανότητες η εξωφρενική και πέραν πάσης διπλωματικής λογικής, τουρκική πρόκληση κατά μιας ελληνικής εκδοτικής εταιρείας να εντασσόταν σε κάποιο γενικότερο σχεδιασμό με έντονα τα στοιχεία της προβοκάτσιας σε βάρος μας ή σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. 

Καίνε τις εκκλησιές μας οι λαθρομετανάστες

290710-ekklisia

Οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες καίνε τις εκκλησιές μας! Άλλο ένα κρούσμα εμπρησμού είχαμε την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ στην Αθήνα, αλλά δεν ευαισθητοποίησε τις αρχές, οι οποίες ως όφειλαν, δεν διερεύνησαν το περιστατικό.

Νέα στοιχεία για τα εγκλήματα του Αττίλα στην Κύπρο


Τα οστά των πέντε Ελλήνων ηρώων που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, βρέθηκαν σε πηγάδι στο Τζιάος (ρίχτηκαν εκεί μεταγενέστερα, καθώς οι τούρκοι φοβούνταν τον εντοπισμό του πρώτου τάφου), μαζί με τα οστά άλλων 14 Ελλήνων που δολοφονήθηκαν από τις δυνάμεις του Αττίλα το 1974, με βολή στο κεφάλι. 

Να γιατί έρχονται καραβιές λαθρομεταναστών

lathrometanastes 
Στις 8 Νοεμβρίου 2001, είχε υπογραφεί μεταξύ των τότε ΥΠΕΞ Ελλάδος & Τουρκίας, πρωτόκολλο επανεισδοχής για την καταπολέμηση της παρανόμου μεταναστεύσεως, που μεταξύ άλλων προσδιόριζε και το λιμάνι της Σμύρνης, ως σημείο επανεισδοχής, ενώ δεν είχε όριο, ως προς τον αριθμό των λαθρομεταναστών, που η Τουρκία όφειλε να δεχθεί πίσω! Δηλαδή, σε βάση εκείνο το πρωτόκολλο, είχε την υποχρέωση να δέχεται πίσω όλους τους λαθρομετανάστες, που έρχονταν στην Ελλάδα από το έδαφός της.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ


 Ιστοσελίδα της εφ. Μπιρλίκ 27-7-2010
O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΑΣΕ
Οι εφαρμογές και τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης συζητήθηκαν στη Βιέννη.
Στην σύνοδο που έγινε στην Βιέννη στις 22 και 23 Ιουλίου και οργανώθηκε από τον ΟΑΣΕ –ο οποίος οργανώνει συνέδρια κατά τα οποία γίνεται αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε κράτη και εκπροσώπους ΜΚΟ, σχετικά με πρακτικές που αφορούνε εθνικές μειονότητες και ανθρώπινα δικαιώματα- οργανώθηκε συνέδριο για ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με τίτλο ¨Η εκπαίδευση των εθνικών μειονοτήτων και τα προβλήματα της¨.

ΚΑΤΕΤΕΘΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Περιορισμό των εξουσιών ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το CHP προτείνει ότι ο στρατός θα πρέπει εφεξής να είναι επιφορτισμένος με «την προστασία της χώρας και της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του σημερινού κοινοβουλευτικού συστήματος και με σεβασμό στο Σύνταγμα»

Το κύριο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης υπέβαλε σήμερα στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο για την τροποποίηση άρθρου της νομοθεσίας για το ρόλο του στρατού, το οποίο είχε χρησιμεύσει για την αιτιολόγηση πραξικοπημάτων, δήλωσαν στελέχη του κόμματος.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


29-7-2010 Ιστοσελίδα της εφ. Μπιρλίκ

Στις 17-18 Ιουνίου 2010 οργανώθηκε στο Λονδίνο το 5ο Τουρκικό Φεστιβάλ. Το Τουρκικό Φεστιβάλ, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Αγγλίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο δίπλα στην διάσημη γέφυρα του πύργου. 
Το φεστιβάλ στο οποίο παρουσιάστηκαν τουρκική μουσική, και έργα χειροτεχνίας και κουζίνας, έγινε πάλι στην περιοχή “South Bank” του ποταμού Τάμεση. 
Στο διήμερο Φεστιβάλ που οργανώθηκε από το Τουρκικό Φόρουμ-UK και τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας, και της τουρκικής πρεσβείας στο Λονδίνο, μετείχαν χιλιάδες άτομα.

Εκσυγχρονισμός των βλημάτων των OSA του Ελληνικού Στρατού


Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Ε. Βενιζέλου σε συνέντευξή Τύπου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπή Εξοπλισμών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας την Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010, εγκρίθηκαν δύο συμβάσεις.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Νέα δομή διοίκησης ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή αρχηγού ΓΕΕΘΑ τον Αύγουστο, ενώ όσον αφορά στις κρίσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, δεν επέρχεται κάποια μεταβολή
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο περιλαμβάνεται και νέα δομή διοίκησής τους, και ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα, όπως των αντιρρησιών συνείδησης και των απομάχων.



ΠΓΔΜ: Εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα!


 

Tο Υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ συμβουλεύει τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με επιβατηγά αυτοκίνητα, να εισέρχονται στη χώρα με γεμάτα... ρεζερβουάρ και να προσέχουν να έχουν την ποσότητα βενζίνης που τους χρειάζεται ώστε να επιστρέψουν στην πΓΔΜ.

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών νεαρών



  • Τέσσερις ανήλικοι Έλληνες μαχαιρώθηκαν στη διάρκεια συμπλοκής.
  • Οι δύο είναι σοβαρά τραυματισμένοι στην καρωτίδα και στην κοιλιακή χώρα, αντίστοιχα και νοσηλεύονται στην εντατική
Στο νοσοκομείο...Βέροιας νοσηλεύονται πέντε νεαροί, από τους οποίους οι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 15 και 16 ετών, τους οποίους τραυμάτισαν με μαχαίρια Αλβανοί μετανάστες στη διάρκεια συμπλοκής στο χωριό Διαβατός Ημαθίας.

Σχέδιο πολέμου Ελλάδας - Τουρκίας εκπόνησαν οι ΗΠΑ!



  • Ομοιότητες της "Βαριοπούλας" με αμερικανικό σενάριο πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

"Δεύτερη Κρίση Ιμίων" η τουρκική εφημερίδα Τaraf επανέρχεται και δημοσιεύει ηχητικά ντοκουμέντα για το Σχέδιο Bayloz, σύμφωνα με το οποίο εκτός από αύξηση της έντασης στα σύνορα στη Θράκη, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) θα προχωρούσαν σε ενέργειες για την κατάληψη τμήματος ελληνικού εδάφους στον Έβρο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ BBC-BLUE SKY-ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ-ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ-ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ/28-7-2010/ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ..

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ..ΔΡΟΥΓΟΣ
Η προκήρυξη της ΣΕΚΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ και το αντάρτικο πόλης στην χώρα μας ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στις συνεντεύξεις μου σε διάφορα ΜΜΕ. 
Ειδικότερα στο BBC επεσήμανα τη νέα φύση της τρομοκρατίας στην χώρα μας, τις διευρυμένες σχάσεις με ποινικούς και παραβατικούς κύκλους ,το οπλοστάσιο που εμφάνισαν , καθώς και το ότι διαθέτουν υπολογίσιμο και αναβαθμισμένο με το χρόνο οπλοστάσιο και ανθρώπινο δυναμικό.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ/ΚΟΣΟΒΟ-10.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Η φιλορωσική κυβέρνηση ΓΙΑΝΟΥΚΙΕΒΙΤΣ στο ΚΙΕΒΟ δήλωσε επίσημα ότι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ της ΧΑΓΗΣ.

«Τα γυρίζει» η Τουρκία με τους Ισραηλινούς στο παρασκήνιο!


Αφού έκανε την παλικαριά της, η Τουρκία του Ερντογάν επιστρέφει στα παλιά-καλά και δοκιμασμένα «κόλπα» και τα ανατολίτικα παζάρια…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ισραηλινό Τύπο, αξιωματούχοι του Ισραήλ εξεπλάγησαν όταν πληροφορήθηκαν ότι η Τουρκία εργάζεται στο παρασκήνιο για να σταματήσει νέα αποστολή «στολίσκου» με προορισμό να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, με αφετηρία το Λίβανο!

Επιτέλους μετά από 4,5 δεκαετίες η Ελλάδα αναγνώρισε ότι κάποιοι πολέμησαν γι αυτήν στην Κύπρο!


Αναγνωρίζονται επιτέλους από την Πολιτεία μετά 4,5 δεκαετίες οι πολεμιστές των Ενόπλων Δυνάμεων που έδωσαν τον υπέρ πάντων αγώνα στην Κύπρο στα γεγονότα του 1964 και του 1967. 

Έτσι παραδόθηκαν απόρρητα στοιχεία για τα προγράμματα των Ε.Δ.! - Ε.Βενιζέλος: "Το έγγραφο υπάρχει"!



Μία απάντηση ως προς το πώς έλαβαν πλήρη γνώση τα μέλη της αντιπροσωπείας της τρόικας που συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ΕΜΠΑΕ και του λεπτομερούς σχεδιασμού των Επιτελείων δίνει λεπτομερέστατη αναφορά για τα εξοπλιστικά προγράμματα του Π.Ν. που έστειλε σε ένα από τα μέλη της τρόικας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το θέμα της διαγραφής του προστίμου των ΕΝΑΕ, ο (κατά γενική ομολογία αποτελεσματικός και συμπαθής, αλλά σφάλων προφανώς από άγνοια, εν προκειμένω) γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ηλίας Πλασκοβίτης για το θέμα των ΕΝΑΕ.

Προβληματισμός και αβεβαιότητα στο ΓΕΕΘΑ από τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.


Αυξημένος εξακολουθεί να είναι ο αριθμός των τουρκικών παραβιάσεων στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) κάτι που προβληματίζει τα ελληνικά επιτελεία αναφορικά με τις μελλοντικές προθέσεις της Τουρκίας.
Δύο είναι τα στοιχεία που απασχολούν περισσότερο την ελληνική πλευρά, όπως σχολίασαν στο defencenet.gr πηγές της ΠΑ:

Εγκρίθηκε η σύμβαση προμήθειας βλημάτων για τα Tor-M1 και τα OSA-AK/AKM


Εκρίθηκαν  το πρωί από την Υποεπιτροπή Εξοπλισμών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και  δύο συμβάσεις που αφορούν την υποστήριξη των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1 (25 μονάδες) και OSA-ΑΚ/ΑΚΜ (39 συστήματα)  σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των βλημάτων και την προμήθεια νέων.

Διαμαρτυρία με ... γουρουνοκεφαλή και μπογιά για το τζαμί - Και ηλεκτρονική προκήρυξη στο You Tube!



Ένα περίεργο συμβάν είχαμε στο χώρο του Ναυτικού Οχυρού του Βοτανικού, όπου κάποιοι διαμαρτυρόμενοι για την επιλογή του χώρου ως οικόπεδο ανέγερσης τζαμιού, προέβησαν σε μιά πρωτότυπη κίνηση διαμαρτυρίας με το να αφήσουν μια γουρουνοκεφαλή (!) στον προαύλιο χώρο του Προμηθευτικού Οργανισμού του Ναυτικού (ΠΟΝ) και να την περιχύσουν με κόκκινη μπογιά!

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Tetraedr T38 “Stiletto”



Τι είδους κληρονομιά μπορεί να έχει το SA-8; Μία αναβαθμισμένη έκδοση με μεγαλύτερη ικανότητα. Αυτό το σύστημα με κάποια επιπλέον χρήματα, μπορεί να κάνει οποιοδήποτε αντίπαλο αεροσκάφος να έχει μια πολύ άσχημη στιγμή στην επιχειρησιακή ζωή του.

Η εταιρεία Tetraedr στη Λευκορωσία έχει να παρουσιάσει ένα εμπορικά επιτυχημένο πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου των σοβιετικής κατασκευής 9K33 Osa / Romb / SA-8 Gecko. Το συγκεκριμέο αντιεροπορικό σύστημα αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για τον PVO-SV (Σοβιετικός Στρατός Αεράμυνας) αλλά και για άλλους χρήστες.

Τίμησαν τον Δραγούμη

  
Αφιέρωσαν την εκδήλωση στον Δημήτρη Παπαγεωργίου
90 χρόνια μετά την δολοφονία του Ίωνα Δραγούμη, οι Έλληνες Πατριώτες τίμησαν την μνήμη του στην λευκή στήλη επί της βασιλίσσης Σοφίας. 

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η «επιτροπή Μνήμης Ίωνος Δραγούμη», ψυχή της οποίας είναι ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας ενώ τα τελευταία δύο χρόνια συνδιοργανωτής είναι και η Νεολαία του ΛΑΟΣ.

Το δικό μας Ολοκαύτωμα: Σιγή Άγκυρας και Ντόρας για τους ομαδικούς τάφους των Ποντίων

Ποντιακή Γενοκτονία [πηγή φωτογραφίας: 'Ελευθεροτυπία' 26/07/2010]

Σχόλιο Σ.Ο.: Πότε θα ζητήσουν επιτέλους οι ελλαδικές και κυπριακές κυβερνήσεις, τα κόμματα και οι “αντιρατσιστικές” ΜΚΟ να τεθεί θέμα Ποντιακής Γενοκτονίας; Πότε θα γίνει ενδελεχής καταγραφή των σφαγών των Ελλήνων Ποντίων για εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων για την φύση και τον χαρακτήρα του τουρκικού κράτους; 
Πότε θα μπει στην διπλωματική ατζέντα θέμα Ποντίων, όπως έκαναν και οι Αρμένιοι αλλά και οι Εβραίοι για τους Γερμανούς; Πότε θα ξεκινήσει διεθνής εκστρατεία για απολογία της Τουρκίας, για διεκδίκηση αποζημίωσεων, και πότε θα απαιτηθεί συγγνώμη από όσες χώρες έκλεισαν τα μάτια μπροστά στις σφαγές αυτές;

ΤΙ ΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Όπως ανέφερα χθες πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αμερικανική πρωτεύουσα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ.  
Από τους 4 κορυφαίους αναλυτές επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής

Ασκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Κρήτης

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 27 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης, άσκηση ευρείας κλίμακας , προκειμένου το Πολεμικό Ναυτικό να ασκηθεί στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών του ώστε να βελτιστοποιήσει το επίπεδο εκπαιδεύσεως του προσωπικού στην αντιμετώπιση περιστατικών μείζονος ατυχήματος, με σκοπό την επαύξηση της ασφάλειας του προσωπικού και υλικού.

Η χούντα, ο Μακάριος και μια ομιλία του, που πολλοί… ξέχασαν


ΟΙ ΑΠΟΦΡΑΔΕΣ ημέρες του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής είναι αφορμή για πολλούς να μηρυκάσουν τα γνωστά συνθήματα και να αναπετάσουν τα λάβαρα του μίσους και της προγραφής. 
Ταυτόχρονα, οι γνωστοί «πατριώτες-δημοκράτες», που διεκδικούν δάφνες αγωνιστικότητας και αντίστασης κατά της χούντας, παθαίνουν ολική αμνησία όταν ερωτώνται για τη γνωστή ομιλία Μακαρίου, στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στις 19/7/1974.

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες 80 ΑΔΤΕ

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Κατά την διάρκεια του Ιουλίου 2010, πραγματοποιήθηκε αριθμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από το προσωπικό των Μονάδων της 80 ΑΔΤΕ στην Κω.