Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Στα ίχνη κυκλώματος που διοχετεύει πλαστά διαβατήρια σε λαθρομετανάστες

Στα ίχνη κυκλώματος που δρα στην Αθήνα και δίνει διαβατήρια διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών σε λαθρομετανάστες βρίσκονται οι αρχές μετά τη σύλληψη τριών Αφγανών.

Τα τρία άτομα, έχοντας στην κατοχή τους διαβατήρια της Δημοκρατίας της Ρουμανίας, προσπάθησαν να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» προς το εξωτερικό με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

Ομως η απόπειρά τους αυτή κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, αφού έχουν γνώση οι φύλακες... Οταν οι τρεις λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν προσπάθησαν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους, αμέσως τους συνέλαβαν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος του αερολιμένα Καβάλας για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 67 και 20 ετών και μία 56χρονη γυναίκα, οι οποίοι πήγαν να περάσουν τον έλεγχο των διαβατηρίων προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήση από την Καβάλα προς το Μόναχο της Γερμανίας.

Οι τρεις αλλοδαποί επέδειξαν τα διαβατήρια της Δημοκρατίας της Ρουμανίας στους αστυνομικούς, αλλά εκείνοι κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και τους συνέλαβαν. Το ζευγάρι και ο νεαρός ομολόγησαν πως εισήλθαν στην Ελλάδα περπατώντας μέσω της Τουρκίας. Μετά πήγαν στην Αθήνα, όπου στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας προμηθεύτηκαν τα τρία διαβατήρια από έναν αλλοδαπό ρουμανικής καταγωγής στον οποίο έδωσαν το ποσό των 200 ευρώ. Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα του αερολιμένα Καβάλας.

Τώρα οι αρχές αναζητούν τον Ρουμάνο που έδωσε τα διαβατήρια στους τρεις Αφγανούς λαθρομετανάστες, ενώ πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είναι μέλος κυκλώματος που προμηθεύει με διαβατήρια ευρωπαϊκών χωρών διάφορους αλλοδαπούς οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.


ΝΙΚΟΣ ΜΟΣΧΟΒΟΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: