Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ελλάδα - Ισπανία "θύματα" των κυρώσεων κατά Ρωσίας - Ευνοείται η Τουρκία

www.onalert
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Οι πλούσιοι Ρώσοι, που ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ στην Ισπανία και στην Ελλάδα, έχουν βγει τώρα στο δρόμο για την Τουρκία, γράφει η Τουρκική εφημερίδα Sabah.


Ένα εκατομμύριο περίπου Ρώσοι, που έκαναν τις διακοπές τους στην Ευρώπη, τώρα θα έρθουν στην Τουρκία, υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα με αφορμή την ένταση εξ από τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και τα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η ΕΕ κατά της Μόσχας.


Στο ίδιο θέμα αναφέρεται   και η Takvim τονίζοντας ότι εξαιτίας της έντασης στην Ουκρανία, οι ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζουν να κλείσουν την πόρτα τους στους Ρώσους και αυτό ωφέλησε στον τουρκικό τουρισμό.

Η πρώτη τουρκική πόλη στην οποία επιδεικνύεται ιδιαίτερη προτίμηση από τους Ρώσους , υποστηρίζει η εφημερίδα, είναι η Αττάλεια.

Δεν ξέρουμε αν τα όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι βασίζονται σε εκτιμήσεις ή στοιχεία.

Αν όμως έχουν μια δόση αληθείας ίσως αποδειχθεί λανθασμένη  στην συγκεκριμένη περίπτωση   η τακτική του να  ακολουθούμε  το ''μεγάλο, κεντρικό  ρεύμα'' της ΕΕ  ως προς τις βασικές επιλογές.

 Ίσως δε και να είναι ολέθρια μερικές φορές, όπως αυτή...

Γιατί μην νομίσετε ότι οι -σύμμαχοι στην συγκεκριμένη περίπτωση, Γερμανοί, Γάλλοι, Βέλγοι κλπ κλπ- θα σπεύσουν να καλύψουν τα κενά...

Βασικά ελπίζουμε όμως να μην ισχύουν τα όσα λένε οι Τουρκικές εφημερίδες  αλλά και ευχόμαστε να εφαρμόσει καμιά έξυπνη και δημιουργική πολιτική ενημέρωσης του Ρωσικού κοινού η αρμόδια για τον τουρισμό Υπουργός κ.Ολγα  Κεφαλογιάννη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: