Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Turkish military has targeted Syrian army bases near border.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Οι τρομοκρατικές οργανώσεις ISIS και Αl Nosra μετά την επίθεσή τους στην συριακή κωμόπολη Kesab, αρμενικού πληθυσμού, συνεχίζουν την επέλασή τους στη Συρία με την αμέριστη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας.

 
Σήμερα τεθωρακισμένα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων παρέλασαν κατά δεκάδες στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Τουρκία με το βόρειο Αλέπι.
 
 
 
Η Τουρκία εδώ και τρείς ημέρες έχει απροκάλυπτα κυρήξει τον πόλεμο στη Συρία. 
 
Η κατάριψη του συριακού αεροπλάνου εντός του συριακού εδάφους που έκανε πτήση ρουτίνας για την επίβλεψη των συνόρων, ήταν μια προγραμματισμένη αφορμή πολέμου αφού ακόμα και ο δημοσιογράφος του καναλού Habertürk δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων ότι γνώριζε εκ των προτέρων την άφιξη των τουρκικών αεροσκαφών στην περιοχή.
 
 Έκτοτε συνεχίζει να παρέχει απροκάλυπτα όλη την απαραίτητη κάλυψη και βοήθεια στους ξένους μουτζαχεντίν επιβεβαιώνοντας χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας την άμεση εμπλοκή της στη συριακή κρίση.

 

Σύμφωνα με τοπικά τουρκικά μέσα αλλά και πλήθος αραβικών δημοσιευμάτων και μαρτυριών, πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί σε συριακά εδάφη που καταγγέλθηκαν επίσημα και από τον σύριο πρέσβη στον ΟΗΕ. 
 
Εξαπολύθηκαν ρουκέτες από τους λεγόμενους ξένους μουτζαχεντίν υπό το καθεστώς του τουρκικού αντιπερισπασμού, ακόμα και στο κέντρο της Λαττάκειας που από το περασμένο καλοκαίρι απολάμβανε το αγαθό της ειρήνης.
 
 
Με την τουρκική έναρξη του πολέμου, τέθηκαν σε συναγερμό οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αέρος και ξηράς με αποτέλεσμα να αποσπασθούν από τα κρίσιμα μέτωπα Χαλεπίου και Χομς όπου οι ισλαμιστές χάνουν καθημερινά έδαφος και οι απεγκλωβισμένοι πολίτες πανηγυρίζουν την ελευθερία τους. 
 
Η δραστηριοποίηση της τουρκικής πολεμικής μηχανής λειτουργεί σαν κάλυψη στην καλά συντονισμένη εισβολή χιλιάδων τζιχαντιστών μισθοφόρων που φθάνουν για ενισχύσεις μετά τις ταπεινωτικές ήττες στα παραδοσιακά προπύργιά τους Γιαμπρούντ και Κάστρο των Ιπποτών.
 
 
 
Τουρκικά τεθωρακισμένα στοχεύουν συριακές πολεμικές βάσεις προκαλώντας εκκωφαντικές εκρήξεις και τουρκικές δυνάμεις έχουν δυεισδύσει στην περιοχή. Ειδικότερα στοχεύθηκε η κατάληψη του μοναδικού φυλακίου των συροτουρκικών συνόρων που έλεγχε ο συριακός στρατός (γνωστό ως σημείο ελέγχου 45) και το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια της Λατάκειας και των συριακών ακτών της Μεσογείου.
 
 
 
Δημοσιογραφικές πηγές της Τουρκίας αναφέρουν ότι σημαίες της Αλ Κάιντα έχουν υψωθεί ακόμα και σε σκάφη του τουρκικού λιμενικού σώματος, ενώ κυκλοφορούν βίντεο από τη σύμπραξη 3 τρομοκρατικών οργανώσεων όπου σε παραλίες της Μεσογείου υψώνεται η σημαία της Αλ Κάιντα μετά των γνωστών εξυμνήσεων του θεού Αλλάχ.
 
Οι τρομοκράτες που τραυματίστηκαν στις μάχες για την κατάληψη της πόλης Kesab μεταφέρονταν εσπευσμένα με τουρκικά ασθενοφόρα στο κρατικό νοσοκομείο της Αντάκειας (Αντιόχεια) όπου Τούρκοι πολίτες εξαγριωμένοι προσπαθούσαν να εμποδίσουν την πρόσβαση των ασθενοφόρων με τους τζιχαντιστές στο νοσοκομείο.
 
Οι πολίτες του Yayladağı κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα αλλά και στην Αλεξανδρέτα, σήμερα διαδήλωσαν με πανώ που έγραφαν «αρκετά ο σφαγιασμός των αδερφών μας » και « αυτοί οι δρόμοι είναι δικοί μας, όχι των δολοφόνων». Με συνθήματα κατήγγειλαν την απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν στους τζιχαντιστές.
 
Επίσης σήμερα 25/03/14, περίπου στις 15:00 τοπική ώρα, μέλη της Αλ Κάιντα πραγματοποίησαν επιχείρηση αυτοκτονίας στο φυλάκιο 45 που είχε επανέρθει στον έλεγχο των συριακών δυνάμεων , σκοτώνοντας τους στρατιωτικούς που φρουρούσαν το σημείο, σύμφωνα πάντα με τουρκικές πηγές.
 
 
Από την πλευρά τους τα συριακά μέσα καταγγέλουν την κάλυψη μέσω ξηράς (προέλαση τεθωρακισμένων εντός συριακού εδάφους, ρίψη αντιαρματικών ρουκετών και αντιεροπορικών πυραύλων) και μέσω αέρος (βομβαρδισμοί και πτήσεις μη εανδρωμένων κατασκοπευτικών) που διεξάγουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ως υποστήριξη στους τρομοκράτες. 
 
Επιπρόσθετα τους κατηγορούν ότι με ειδικές στρατιωτικές συσκευές δημιουργούν σοβαρές παρεμβολές στις ενδοεπικοινωνίες του συριακού στρατού με αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό των επιχείρησεων άμυνας της χώρας. Την ίδια ώρα χρησιμοποιούν την τουρκική πολεμική ηλεκρονική τεχνολογία για να κατευθύνουν τους τζιχαντιστές με ασφάλεια και άνεση κινήσεων εντός του συριακού εδάφους.
 
Από τουρκικά μέσα κατηγορείται η ΜΙΤ ότι έχει αναλάβει με ιδιωτικά αυτοκίνητα την μεταφορά των τραυματιών στα τουρκικά νοσοκομεία ώστε να μην εξεγείρονται οι τούρκοι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών.
 
 
Η επιχείρηση που αυτές τις ώρες και ημέρες λαμβάνει χώρα στη Συρία, ονομάζεται από τις αδερφές τρομοκρατικές ομάδες « Μάχη για την απελευθέρωση των συριακών ακτών » και φέρει τον μεγαλοιδεατισμό της κατάληψης ακόμα και της πόλης Ταρτούς όπου εδρεύει η ρωσική βάση.
 
 Πληροφορίες θέλουν ρωσικά πλοία να κατευθύνονται προς τις ακτές της Λατάκειας, αλλά παρόμοια δημοσιεύματα σε αντίστοιχες κρίσιμες ώρες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και για αυτό η συριακή κοινή γνώμη δεν είναι ενθουσιώδης.
 
Ωστόσο πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η αυτή η ανοιχτή στήριξη της Τουρκίας στους τρομοκράτες τελεί υπό την ανοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως απάντηση στους «αταυτοποίητους στρατιώτες» της Κριμαίας που ποτέ η Ρωσία δεν παραδέχτηκε επίσημα ότι ανήκουν στις δικές της ένοπλες δυνάμεις και οι οποίες διασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
 
Πηγές: haber sol tr, islamic innvitation tr, alalam, electronic resistance, sendika tr, enformasyonou, limeze suriye, Syrian coast news, Syria news network






πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: