Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Σε πλήρη εξέλιξη η πολυεθνική αεροναυτική Άσκηση «Noble Dina»

13429152564_aca366d16a
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ (26 Μάρτη 2014) – διοικητής. Charles Hampton του Arleigh Burke  καθοδηγεί- το αντιτορπιλικό USS Donald Cook (DDG 75) επανδρώνει γέφυρα του πλοίου κατά τη διάρκεια μιας άσκησης επιφάνεια ως μέρος της άσκησης Noble Dina.

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ – Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεκίνησε ενεργά  την πολυεθνική άσκηση Noble Dina, μαζί με την Ελλάδα και το Ισραήλ στη Μεσόγειο Θάλασσα.

1280px-US_Navy_111025-N-VH839-048_An_MH-60R_Sea_Hawk_helicopter_transfers_supplies_to_the_flight_deck_of_the_Arleigh_Burke-class_guided-missile_destroyer_
Donald Cook, η πρώτη από τις τέσσερις καταστροφείς Arleigh Burke-κατηγορία που θα εμπρός αναπτυχθεί σε Rota, Ισπανία, εξυπηρετεί σε τακτική περιπολία στην περιοχή αμερικανικού 6ου Στόλου
 
Noble Dina είναι ένας συνδυασμός άσκησης με στόχο την αύξηση της διαλειτουργικότητας, με την ανάπτυξη των ατομικών και συλλογικών θαλάσσια ικανότητες των συμμετεχόντων κρατών, καθώς και στην προώθηση της φιλίας, της αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας.


Madman
Η «Noble Dina» σχεδιάστηκε για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που να προωθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια στην περιοχή, και η διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμαχικών στρατιωτικών δυνάμεων. 

Ο γενικός στόχος αυτής της εκπαίδευσης είναι η προώθηση λύσεων συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών για τη στήριξη της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.

Carrier Strike Group Two CSG2 conducts sea trials in the AtlantiArleigh_Burke_Class_Destroyer_MW3
Οι μονάδες αμερικανικού 6ου Στόλου που έχουν  προγραμματιστεί να συμμετάσχουν στην άσκηση είναι οι Arleigh Burke κατηγορίας  που καθοδηγεί-τους π καταστροφείς USS Donald Cook (DDG 75) και USS Ramage (DDG 61),  πετρελαιοφόρο πλοίο USNS Lenthall (T-AO 189) και P-3 αεροσκάφη συνεργασία Ναυτικού

 Η «Noble Dina» είναι μ ετήσια άσκηση και χρησιμεύει ως ένα παράδειγμα το   πώς η ομαδική εργασία μεταξύ των διαφόρων εθνών με κοινούς στόχους μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της σταθερότητας, περιορίζει τις απειλές για την ειρήνη και την ενίσχυση των σχέσεων.

Μονάδες του Αμερικανικού 6ου Στόλου, που εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγουν  ένα πλήρες φάσμα των επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας και το θέατρο αποστολές συνεργασίας για την ασφάλεια σε συνεννόηση με το συνασπισμό των Άλλων Αεραναυτικών δυνάμεων , από κοινού, μεταξύ των διάφορων φορέων, καθώς και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη προκειμένου να προωθήσουν  την (ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική.)

090906-N-5749W-077

Στην Άσκηση συμμετέχουν ,οι Αεροναυτικές Δυνάμεις του Ισραήλ και της Ελλάδος … Με φούλ εξοπλισμό και 100% επάνδρωση
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: