Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ! ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟ ΝΗΣΙ!

rodos-ΑΛΕΡΤ
Το επίπεδο ασφάλειας στη Ρόδο είναι πάντα υψηλό και δεν εξαρτάται από το αν υπάρχει εισροή μεταναστών, αποκάλυψε σήμερα σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Μαριέττα Παπαβασιλείου.


Το Αιγαίο Πέλαγος είναι μία από τις κύριες οδούς διέλευσης για τους μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ελλάδα από την τουρκική επικράτεια, ωστόσο, πρόσφατα, οι εισροές έχουν επιβραδυνθεί, όπως αποδεικνύουν τουλάχιστον τα επίσημα στοιχεία.

Σύμφωνα με την κ. Παπαβασιλείου, η εισροή μεταναστών έχει σταματήσει μετά το κλείσιμο των συνόρων της ΕΕ, καθώς οι περισσότεροι έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν θα είναι σε θέση να κινηθούν περαιτέρω προς την Ευρώπη από την Ελλάδα και ότι θα σταλούν πίσω στην Τουρκία.

«Η παρουσία των προσφύγων στη Ρόδο δεν επηρέασε τη ζωή στο νησί και τον τουρισμό πέρυσι.


Ο αριθμός των τουριστών που πέρασαν τις διακοπές τους παρέμεινε ίδιος με το 2014.


Σύμφωνα αρχικές κρατήσεις, θα έχουμε περίπου τους ίδιους αριθμούς με το 2016», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης.


Και συμπλήρωσε: 
«Ωστόσο η εισροή μεταναστών φαίνεται σχεδόν απίθανο πως μπορεί να παρακάμψει το νησί της Ρόδου».

Και ως εκ τούτου, να παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτή την ακατάπαυστη εισροή μεταναστών, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες της Μέσης Ανατολή και τη Βόρειας Αφρικής, που πλήττονται από τις διαρκείς πολεμικές επιχειρήσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Στα μέσα Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Άγκυρα υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας η Τουρκία δεσμεύτηκε να πάρει πίσω όλους τους παράνομους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του εδάφους τους, στη βάση του ένα προς ένα.


Εντούτοις, τόσο η Ρόδος όσο και τα υπόλοιπα Ελληνικά ακριτικά νησιά, παραμένουν σε κατάσταση «συναγερμού», καθώς όπως έχει αποδειχθεί η εισροή αυτή, παρά τη διαφαινόμενη μείωσή της, περιλαμβάνει την είσοδο κακοποιών στοιχείων που διαφεύγουν, ενώ τον τελευταίο καιρό έχουν φουντώσει τα σενάρια για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα που αφορά τουριστικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: