Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Με Πτήση της ΠΑ και Τιμές Αρχηγού Κράτους το Άγιο Φως στην Αθήνα


vip5

Είναι γνωστό ότι το Άγιον Φως παραλαμβάνεται και μεταφέρεται από τα Ιεροσόλυμα με τιμές Αρχηγού κράτους, συμφώνως με το επίσημο πρωτόκολλο της Ελληνικής Πολιτείας.


Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, και φέτος στις 07.00’ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, είναι προγραμματισμένο να απογειωθεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, το αεροσκάφος VIP της Πολεμικής Αεροπορίας EMBRAER ERJ-145 («209»), που ανήκει στη δύναμη της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων (352 ΜΜΥΠ).

Σε αυτό όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, θα μεταβαίνουν και οι κάθε είδους επίσημοι από πλευράς, κυβερνήσεως, αντιπολιτεύσεως και θρησκευτικών αρχών, ενώ το αεροσκάφος θα απογειωθεί από το Ισραήλ στις 16:00 του Μεγάλου Σαββάτου για να προσγειωθεί στο «Ελ.Βενιζέλος».

Εκεί θα γίνει η επίσημη υποδοχή του Αγίου Φωτός, κατά την οποία τιμές θα αποδώσει άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων και εν συνεχεία θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, στην Πλάκα, ενώ μέσω της Aegean, που θα τροποποιήσει αναλόγως το πτητικό της πρόγραμμα της ημέρας, θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: