Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ! Επίθεση στον Μουζάλα – Σοβαρά επεισόδια με φωτιές, πετροπόλεμο και χημικά! – Πληροφορίες για τραυματίες (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

moria1SL-600x316--β
Επίθεση από μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο,  δέχθηκε πριν λίγο ο Γιάννης Μουζάλας


Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες στο κέντρο κράτησης υπάρχει μεγάλη ένταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες να αντιδρούν στις απελάσεις και κατά την παρουσία του εκεί ο υπουργός δέχθηκε επίθεση με μπουκάλια με νερό!

Ο κ. Μουζάλας συνόδευε μια διεθνή αποστολή στον καταυλισμό αλλά πολύ γρήγορα ξεκίνησαν φραστικές αντεγκλήσεις από την πλευρά των προσφύγων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Παρά τις προσπάθειες των παρευρισκομένων να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι μετανάστες δεν πείστηκαν και ανέβασαν τους τόνους εκτοξεύοντας μπουκάλια με νερό εναντίον του υπουργού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr όταν οι αρχικές αποδοκιμασίες κλιμακώθηκαν και η κατάσταση άρχισε να γίνεται εκτός ελέγχου, υπήρξε εγκλωβισμός και αστυνομικών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγάλουν γκλομπ οι αστυνομικοί της δύναμης φύλαξης του στρατοπέδου για να απελευθερώσουν τους συναδέλφους τους, αλλά και για να καταστείλουν τις αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να δεχτούν την οργισμένη έκρηξη του υπουργού ο οποίος φέρεται να τους είπε, «είστε μ…, βάλτε τα γκλομπ στις θήκες σας»!

Μέχρι και αυτή την ώρα υπάρχει ένταση στον καταυλισμό ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει κλούβες των ΜΑΤ

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες αλλά και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία, ενώ οι εθελοντές των ΜΚΟ εκκένωσαν το hotspot!

moria_entasi
Πηγή φωτο: twitter.com/spapadopoulou
moria1
Πηγή φωτο: twitter.com/lifeguardhellas

Δεν υπάρχουν σχόλια: