Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Η Άγκυρα δεν σέβεται ούτε την Μεγάλη Παρασκευή και παραβιάζει την ελληνική επικράτεια από αέρος και θαλάσσης

Mogol-turkishf16_4
ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΗΣΟ ΠΑΝΑΓΙΑ
«ΒΟΛΤΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ
 του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Ολοένα και κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα με τις παραβιάσεις των τουρκικών ακταιωρών να εντείνονται συνεχώς ενώ τουρκικά F-16 έκαναν πτήση σε ύψος 70 μέτρων πάνω από τη νησίδα Παναγιά που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις Οινούσσες.

 
Δεν περιορίστηκαν όμως μόνο σε αυτο καθώς πάνω από τις Οινούσσες πέταξε και πραγματοποίησε τριπλή υπέρπτηση και ένα σκάφος ηλεκτρονικής επιτήρησης CN-235 το οποίο κατέβηκε σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος.

Το αεροπλάνο πέταξε αρχικά στα 1500 πόδια (500-520 μέτρα πάνω από το έδαφος), μετά επέστρεψε για δεύτερη υπέρπτηση στα 700 πόδια (230-240 μέτρα) για να πραγματοποιήσει και την τρίτη και τελική (μέχρι τώρα) υπέρπτηση  στα 500 πόδια (150-160 μέτρα). 

 Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής μπαινοβγαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση τουρκικής ακταιωρού που νωρίς το πρωί «έκοβε βόλτα» ανάμεσα σε Παναγία Οινουσσών και Αιγνούσα.

Στο σημείο βρίσκονται δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και η Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Αήττητος».
Το Λιμενικό καλεί συνεχώς τα τουρκικά σκάφη να αποχωρήσουν, δίνοντάς τους το στίγμα τους και λέγοντάς τους ότι έχουν παραβιάσει τα σύνορα ωστόσο δεν λαμβάνουν καμία απολύτως απάντηση. 

Η επιμονή των Τούρκων να παραβιάζουν ακόμη και τη συμφωνία Παπούλια-Γιλμάζ που προβλέπει παύση οποιαδήποτε στρατιωτικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εορτών σε Ελλάδα και Τουρκία καταδεικνύει την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να αναθεωρήσει οποιαδήποτε συμφωνία του παρελθόντος και να καταπατήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

 
Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα, στις 4 Μαΐου η Τουρκία ξεκινά τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση ΕΦΕΣ στο Αιγαίο με την οποία προβλέπεται ακόμα μεγαλύτερη «διείσδυση» στο Αιγαίο είτε από θαλάσσης είτε από αέρος.

 
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο όχι μόνο η Άγκυρα αμφισβητεί το ελληνικό εθνικό έδαφος των Οινουσσών αλλά κιόλας τις διεκδικούν εδώ και τώρα, ένα νησί το οποίο είναι κατοικημένο με Έλληνες πολίτες.

 
Το ζήτημα είναι τι θα πράξει η ελληνική πλευρά. Οι Τούρκοι σκοτίστηκαν για το αν στις αερομαχίες τα ελληνικά μαχητικά τους «λοκάρουν» και τους κερδίζουν στις μονομαχίες αφού γνωρίζουν ότι στο τέλος δεν θα πατηθεί ποτέ η «σκανδάλη»,οπότε αφού δεν υπάρχει κατάρριψη όπως έπραξαν οι ίδιοι με το ρωσικό μαχητικό Su-24 που στοίχισε εν τέλει την ζωή σε έναν Ρώσο πιλότο τον Όλεγκ Πεσκόβ, αλλά και σε έναν Ρώσο πεζοναύτη από την ομάδα διάσωσης στο έδαφος, δεν νιώθουν την ανάγκη να «μαζευτούν».

 
Άλλωστε το ίδιο το ΝΑΤΟ τους σιγοντάρει αφού ο Γ.Γ της «Συμμαχίας» Γ.Στολτενμπεργκ με περίσσειο θράσος είχε πει για τις τουρκικές παραβιάσεις «άλλο οι τουρκικές παραβιάσεις στην Ελλάδα και άλλο οι ρωσικές στην Τουρκία» δημιουργώντας απορίες για τον τρόπο που "βλέπουν" το Διεθνές Δίκαιο οι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι Δυτικοί.

 
Άλλωστε τι να περιμένει κανείς από μια «Συμμαχία» η οποία από την 1η Μαρτίου ανάθεσε  καθήκοντα βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. στον  Τούρκο Πρέσβη κ.Τατζάν Ιλντέμ! 
 
Ποιανού το μέρος θα πάρει απροκάλυπτα, σίγουρα όχι το δικό μας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: