Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ! Γονείς προσοχή με τα παιδιά σας!

image
Την προσοχή σε όλο τον κόσμο αλλά ειδικότερα σε γονείς εφιστά με ανακοίνωση της η Ελληνική αστυνομία.


Εντείνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης εμπορίας και διακίνησης κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων ενόψει του Πάσχα.


Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της δίωξης όπλων και εκρηκτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, κατόπιν αιφνιδιαστικού ελέγχου, μία υπάλληλο εμπορικού καταστήματος για παράνομη διάθεση χιλιάδων παιδικών αθυρμάτων.


Πρόκειται για 30χρονη από την Κίνα, ενώ από το κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκαν 5.670 παιδικά αθύρματα, τα οποία διατίθεντο προς πώληση χωρίς την απαιτούμενη άδεια.


Με αφορμή τους παραπάνω ελέγχους και με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων που οφείλονται στην επικίνδυνη συνήθεια καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της, απευθύνει συμβουλές προς τους πολίτες και ιδίως προς τους γονείς.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προκειμένου να προληφθούν τα ατυχήματα αυτά, γονείς και κηδεμόνες πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τα εξής:


- Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.


- Τα παιδιά πρέπει να αποτρέπονται από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

- Οι γονείς συνιστάται να ενημερώνουν τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού, ακόμη και θανάτου.


- Δεν πρέπει να επιτρέπεται σε παιδιά να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

- Οι ενήλικοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να τους μιμηθούν τα παιδιά.


- Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή.

«Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: