Τουρκία και Κίνα υπέγραψαν μνημόνιο για την πυρηνική συνεργασία με πολλές –πολλές «προεκτάσεις».
Ο επικεφαλής της επιτροπή ενέργειας της Κίνας , και ο Τούρκος υπουργός ενέργειας και φυσικών πόρων Albayrak Bakri υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει ***ο τουρκικός τύπος.
Η κατανόηση του πεδίου εφαρμογής της πυρηνικής τεχνολογίας και η στενότερη πυρηνική συνεργασία που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, σημαίνει ότι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας για την κατασκευή πυρηνικών όπλων είναι απτή πραγματικότητα.
Σήμερα το πρωί στο Πεκίνο κατά ο Κινέζος υπουργός ενέργειας και ο Τούρκος ομόλογος του υπέγραψαν την σχετική σύμβαση .
«Οι δύο αξιωματούχοι υπέγραψαν μια συμφωνία για την αμοιβαία ανάπτυξη της πυρηνικής τεχνολογίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, που αντικατοπτρίζεται στην ισχυρή θέληση συνεργασίας και σε άλλους τομείς που εκφράστηκε μέσω της υιοθέτησης μιας κοινής ιδέας», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου δείχνοντας την αληθινή κατεύθυνση της «συνεργασίας».
Σημειώνεται πως η συνεργασία της Τουρκίας με την Κίνα στον πυραυλικό τομέα είναι ιδιαίτερα στενή, καθώς με τεχνολογία της ασιατικής χώρας οι Τούρκοι αναπτύσσουν τα μη κατευθυνόμενα βλήματα «Kasirga» (βεληνεκούς 180 χιλιομέτρων), ενώ το «εθνικό» τους βλήμα «Toros», έχει ακτίνα δράσης μεταξύ 75 και τα 110 χιλιόμετρα.
Ο τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος «Yildirim» J-600Τ ήταν ο πρώτος που κατασκευάστηκε με ακτίνα δράσης, η οποία φθάνει στα 150 χιλιόμετρα σ συνεργασία με την Κίνα .
Συνεχίζοντας το πυραυλικό της πρόγραμμα η Τουρκία, με σχεδίαση εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών ή σε συνεργασία με κινεζικές, αναπτύσσει τον «Yildirim» B-611, με ακτίνα δράσης 300 χλμ χιλιόμετρα, καταστρέφοντας οτιδήποτε σε ακτίνα εκατό μέτρων από το σημείο πτώσης.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Άγκυρα έχει ήδη στο οπλοστάσιό της πυραύλους εγχώριας κατασκευής, μια εξέλιξη του Yildirim με μέγιστο βεληνεκές τα 500 χιλιόμετρα.
Εάν σε αυτούς τους πυραύλους προσθέσουμε πυρηνικές κεφαλές με κινεζική τεχνογνωσία τότε ο κίνδυνος μεγιστοποιείται τρομακτικά, όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.
Η Άγκυρα είχε προσπαθήσει και στην περίπτωση του ρωσικής κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στο Αkkuyu της Μερσίνης, να αποκτήσεις εμπλουτισμένο πυρηνικό καύσιμο, αλλά η Ρωσία δεν «τσίμπησε» από το δέλεαρ των 20 δισ. δολαρίων.
Το τουρκικό κέντρο διεθνών σχέσεων και στρατηγικών αναλύσεων TURKSAM σε μελέτη του με τίτλο:
«Η Τουρκία μετατρέπεται σε πυρηνική δύναμη», τονίζει ότι :
«Στο εγγύς μέλλον η Τουρκία θα αναγγείλει ότι θα γίνει πυρηνική δύναμη, δεδομένου ότι έχει την τεχνολογία να παράγει πυρηνικά όπλα.
Την τελευταία δεκαετία η Τουρκία επενδύει στην τεχνολογία πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.
Ωστόσο η διεθνής κοινότητα, η οποία ενδιαφέρεται περισσότερο για την πυρηνική τεχνολογία και λιγότερο για την πυραυλική, παρακολουθεί με προσοχή την Τουρκία.»
Τα θέλουν όλα οι νέο-οθωμανοί και τα θέλουν εδώ και τώρα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου