Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Μαρμαρά Χαλκιδικής (Εικόνες)

01ea657d78599fc8b1811c48bb3227e5_L
Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη την περιοχή του Ν. Μαρμαρά, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.



Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς.


Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και σούπερ- μάρκετ και όπως ανέφερε ο κ. Τζίτζιος κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους.


Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα.


Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.


Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.10 στη θέση Χοντρή Ράχη, που βρίσκεται ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς.


1117

Oι πύρινες γλώσσες της φωτιάς έχουν φτάσει μέχρι την είσοδο σούπερ μάρκετ, το οποίο είχε εκκενωθεί νωρίτερα από υπαλλήλους και κόσμο, ενώ στο σημείο υπήρχαν οχήματα της πυροσβεστικής.

1115

Τα μέτωπα της φωτιάς αυτήν την ώρα κινούνται σε υψηλοτέρα σημεία του δάσους με κατεύθυνση προς τη νότια Σιθωνία, σύμφωνα με το halkidikinews.gr

Η επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Χοντρή Ράχη Μαρμαρά Χαλκιδικής. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο, 5 Α/Φ και 1Ε/Π.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη φωτιά έχουν σημειωθεί μικρές ζημιές σε κάποια κτίρια που βρίσκονται κοντά στο σούπερ μάρκετ, κυρίως στις αυλές.

1116

Τα Καναντέρ επιχειρούν στην περιοχή.

Από τις δυνατές ριπές του ανέμου υπάρχουν και αναζωπυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: