Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Τραγική φιγούρα η γυναίκα που έχασε τον αδελφό της και το 5χρονο παιδί του στην Αίγινα- Επιτέθηκε στον χειριστή του ταχύπλοου (φωτό & βίντεο)

ΦΙΓΟΥΡΑ
ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
της Μαρίνας Νικολάκη
Με ζωγραφισμένο τον πόνο στα πρόσωπα τους και πλημμυρισμένοι με οργή βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά οι συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων της χθεσινής ξαφνικής ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα. Aπό τη  σύγκρουση του ταχύπλοου με το τουριστικό σκάφος είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα: ο 58χρονος καπετάνιος της λάντζας, ένας άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων 40-50 ετών, ένας 44χρονος πατέρας και η 5χρονη κόρη του.

 
Σήμερα το μεσημέρι, ο 78χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που εμβόλισε το τουριστικό σκάφος, σκορπίζοντας τον θάνατο, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα στον Πειραιά, όπου αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες.

 
Τραγική η φιγούρα της θείας του 5χρονου που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία της Αίγινας, κρατούσε φωτογραφίες των αδικοχαμένων αγαπημένων της και οι αστυνομικοί με δυσκολία κατάφεραν να την κρατήσουν μακριά από τον ηλικιωμένο.

 
Μόλις πάρκαρε το αυτοκίνητο που τον μετέφερε, η οργισμένη γυναίκα πλησίασε κρατώντας δύο κορνίζες και φωνάζοντας σε μία προσπάθεια να πλησιάσει τον κατηγορούμενο, ο οποίος φαινόταν να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

 
Πρόκειται για τη θεία της 5χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο από το δυστύχημα χθες, η οποία επιχείρησε να χτυπήσει με όλη της τη δύναμη τον 77χρονο μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο, αλλά οι άνδρες της ασφάλειας όπως προαναφέραμε κατάφεραν να τη κρατήσουν μακριά του.

 
Ο 77χρονος οδηγήθηκε γρήγορα μέσα στο δικαστικό μέγαρο ώστε να ξεκινήσει η απολογία.

 
Στη μία φωτογραφία φαίνεται το άτυχο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση των δύο σκαφών.
Στη δεύτερη είναι ο άτυχος πατέρας της αγκαλιά με τη μικρή και τη μητέρα της.

 
 
Ο 77χρονος αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για την ανείπωτη τραγωδία το μεσημέρι της Τρίτης στο στενό της Μονής.


Ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου σκάφους που εμβόλισε τη λάντζα επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες όταν οδηγήθηκε στο Λιμεναρχείο για ανάκριση, ζήτησε από τους αξιωματικούς να μην τον προσέξουν γιατί πάσχει από χρόνιο νόσημα.


Στη συνέχεια, ζητήθηκε βεβαίωση από νοσοκομείο της Αθήνας η οποία πήγε στην Αίγινα με ταχύπλοο λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Τρίτης.
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν, λοιπόν, είναι εάν ο 77χρονος είχε άδεια, πότε την είχε ανανεώσει και εάν τηρήθηκε η νομοθεσία σε ό,τι αφορά θέματα υγείας. 


Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.



Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
Έτσι, το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.
Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Το νησάκι της Μονής βρίσκεται ανάμεσα στην Αίγινα και το Αγκίστρι
 

Στο μέσο της διαδρομής, και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε.

Επιτόπου έσπευσαν τρία σκάφη του Λιμενικού, καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα.

Μέσα σε λίγα λεπτά ανασύρθηκαν νεκροί ο χειριστής του τουριστικού σκάφους, το παιδί και ένας από τους επιβάτες.
Περίπου δύο ώρες μετά εντοπίστηκε σε βάθος 20 μέτρων και ανασύρθηκε από άνδρες του Λιμενικού η σορός του τέταρτου θύματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια: