Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Εντοπίστηκαν πλαστά διαβατήρια που προορίζονταν για μέλη του ISIS στα hot spot - Επι ποδός ΕΥΠ και Europol

isis-diavatirio
TΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥΖΑΛΑ: «ΧΑΣΑΜΕ 4.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»
του Βασίλη Καπούλα
Εξαιρετικά ανησυχητικές και συγκλονιστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται καθώς η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντόπισε πλαστά διαβατήρια που προορίζονταν για μέλη του ISIS σε ελληνικά hot spot.

 
Τους φόβους αυτούς και τους κινδύνους που συνεπάγονται αυξάνει και η χτεσινή δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχασε 4.000 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες, όσοι δηλαδή δεν έχουν προσέλθει στη διαδικασία προκαταγραφής.

 
Όπως εξήγησε, "οι ίδιοι έχουν αρνηθεί την καταγραφή ή έχουν μετακινηθεί σε κοινότητες μεταναστών, τους οποίους δεν μπορούμε να εντοπίσουμε".

 
Η πληροφορία από μόνη της έχει κινητοποιήσει ήδη τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας για την διεξαγωγή ακόμη πιο επισταμένης έρευνας, για την αποκάλυψη όλων των «διακλαδώσεων» του τεράστιου αυτού κυκλώματος.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι από την Europol διεξήγαγαν ενδελεχή έρευνα σχετικά με τη διακίνηση των πλαστών εγγράφων που αφορούσαν στο ISIS σε τέσσερις χώρες, το Ιράκ, τη Συρία, την Ελλάδα και την Αυστρία, σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί η διαδρομή διακίνησης πλαστών εγγράφων, καθώς  και το πώς χρησιμοποιείται αυτή για να παραβιαστούν τα ευρωπαϊκά  σύνορα.

 
Η έρευνα αποκάλυψε  πληροφορίες σχετικά με το πώς οι πιθανοί τρομοκράτες από τη Συρία και το Ιράκ αποφεύγουν τους κυβερνητικούς ελέγχους στην Ελλάδα.

 
Αυτό που αποκαλύφθηκε  ήταν ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες κρύβονταν μεταξύ των προσφύγων και χρησιμοποιώντας πλαστά συριακά διαβατήρια περνούσαν προς την Αυστρία και στη συνέχεια σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

 
«Συγκεκριμένα έχουν εντοπιστεί πλαστά διαβατήρια στα στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα, που προορίζονταν για τα υποτιθέμενα μέλη του ISIS».
 
Τουλάχιστον δύο από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρίσι είναι πιστοποιημένο ότι χρησιμοποίησαν πλαστά ελληνικά διαβατήρια.

 
Η ουσία όμως είναι ότι η χώρα μας αποτελεί χώρα ΤΡΑΝΖΙΤ από την οποία διέρχονται ενδεχομένως δεκάδες τρομοκράτες για την Ευρώπη .

 
Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν με τη σημερινή αποκάλυψη ότι επί ποδός βρίσκονται στελέχη των μυστικών υπηρεσιών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει ενισχύσει τα κλιμάκιά της ενώ έφτασαν πρόσφατα στη χώρα μας ειδικά κλιμάκια σε ζητήματα τρομοκρατίας.

 
Πρόκειται για εξειδικευμένα στελέχη της Europol που θα συνεργάζονται στενά με αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ενώ ζητήθηκε και η συμβολή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας.

 
Εξετάζεται επίσης η διαδρομή ανδρών που ταξίδεψαν από την Τουρκία στη Λέρο και στην Κω, όπου και δήλωσαν ότι είναι Σύροι, παρότι ούτε μιλούσαν την τοπική αραβική διάλεκτο, ούτε είχαν επαρκείς γεωγραφικές και ιστορικές γνώσεις της συγκεκριμένης χώρας.
 
Τα άτομα αυτά χάθηκαν στην Αθήνα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: