Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ

haritamusuljpg_mylx7
cebdceafcebacebfcf8o11Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ από το πρωί της Δευτέρας τα τουρκικά κανάλια ανήγγειλαν ότι άρχισε η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης του Ιράκ και παράλληλα οι Σύριοι αντάρτες της αντιπολίτευσης με την βοήθεια των Τούρκων κατέλαβαν την πόλη Dabik προς το νότο και προς την οδό που οδηγεί στην πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών, την Rakka, οι παρατηρητές μιλούν για νέα τεράστια κύματα προσφύγων που θα προσπαθήσουν να απομακρυνθούν από τις εμπόλεμες ζώνες.


2016091105281119_6e7beb5c05d776ff1d51c1fff92472ac
Εντωμεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, μίλησε για πρώτη φορά απευθύνοντας αυστηρή προειδοποίηση προς όλες τις πλευρές να μην διανοηθούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις για να χτυπήσουν το συριακό καθεστώς αλλά και την ρωσική παρουσία στην περιοχή.

basliksiz-1-238

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι η επιχείρηση στο Χαλέπι και την ίδια ώρα στην Μοσούλη είναι παράλληλες και προειδοποιεί τις ΗΠΑ και την Γαλλία να μην διανοηθούν να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις.

Ιδιαιτέρα ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή και ότι δεν θα επιτρέψει η Ρωσία να ρίξουν τις ευθύνες για ότι συμβεί στην ρωσική πλευρά, ενώ οι Ρώσοι θα συνεχίσουν να επιχειρούν στην περιοχή του Χαλεπιού για να εκριζώσουν τους δολοφόνους Ισλαμιστές.

Εντωμεταξύ ενώ ο πόλεμος γενικεύεται σε ένα απέραντο μέτωπο Ιράκ- Συρίας, οι Τζιχαντιστές απειλούν με βιβλική καταστροφή να ανατινάξουν το μεγάλο φράγμα της Μοσούλης με 12 δισεκατομμύρια κυβικά νερού που θα πλημμυρίσει όλη την περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες.

06-8

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: