Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Nέες απειλές από τον Ρ.Τ.Ερντογάν – Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τέθηκε η Δύναμη «Δ» (upd, βίντεο)

stratos-askisi-3
KOINH ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΣΕΧΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ
του Θεόφραστου ΑνδρεόπουλουΣε αυξημένη ετοιμότητα έχει τεθεί εδώ και μία εβδομάδα περίπου η διακλαδική Δύναμη «Δ» του ΓΕΕΘΑ καθώς  είναι διάχυτες οι πληροφορίες από διάφορες πηγές ότι πιθανότατα θα προκληθεί κάποιου είδους προβοκάτσια στο Αιγαίο από την Άγκυρα.

Το επεισόδιο της σύλληψης των πέντε Ελλήνων και του ενός Ελληνοαμερικανού ψαράδων στην Χίο καθώς και οι συνεχείς εξεγέρσεις μεταναστών και προσφύγων αλλά και ένα σοβαρό περιστατικό το οποίο ήρθε σε γνώση του pronews.gr και που έχει δεσμευθεί να μην το δημοσιοποιήσει μελετώνται πολύ προσεκτικά και από τα 4 Επιτελεία με το ΓΕΕΘΑ να έχει τον γενικό συντονισμό των ενεργειών.

Η Δύναμη «Δ» θα μετακινηθεί άμεσα στο χώρο ανάπτυξης εντός 3 ωρών από την λήψη της σχετικής διαταγής
Να σημειώσουμε ότι από τις 17 έως τις 26 Οκτωβρίου 2016 διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής άσκηση των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Τσεχίας.

***Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, συνεκπαίδευση μεταξύ Ελληνικών Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών – Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών) και του 601st Special Forces Group (SFG) της Τσεχίας, σε αντικείμενα βολών μάχης ταχείας αντίδρασης και ειδικών επιχειρήσεων.

Να τονίσουμε ότι πολιτικά η Πράγα είναι πιο κοντά στις ΗΠΑ παρά στην Γερμανία όπως άλλωστε και όλες οι χώρες του λεγόμενου Βίζεγκραντ (Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία)
Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξακολουθεί να απειλεί με βίαια αλλαγή συνόρων προς Δυσμάς κάτι το οποίο αναφέρουν σήμερα σε εκτενή αρθρογραφία τους και οι Γερμανοί.
Αμέσως μετά όμως ασχολήθηκαν με αυτό και οι Βρετανοί.
***Η βρετανική Express δημοσίευσε άρθρο με τον χαρακτηριστικό τίτλο,

«Turkey's invasion plans? President Erdogan talks of dominating parts of Iraq and Greece»

Αναφέρεται στην πρόσφατη ομιλία του Ρ.Τ.Ερντογάν περί συμμετοχής στην εκστρατεία της Μοσούλης και τα όσα είπε περί «των αδελφών μας που ζουν εκτός των συνόρων»

Ας δούμε το σχετικό βίντεο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: