Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

146433426848498
cebdceafcebacebfcf8o11
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αν πιστεύουν κάποιοι ότι μπορεί να συνεχίσει να μας φτύνει ο Ερντογάν και εμείς να λέμε ότι… βρέχει, είναι πολύ γελασμένοι και εκτός τόπου και χρόνου.


Όλες οι εκθέσεις των τουρκικών διπλωματικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και όχι μόνο, κάνουν λόγο για μια καταρρέουσα χώρα, ένα λαό εξουθενωμένο και απελπισμένο, ένοπλες δυνάμεις εγκαταλειμμένες και κράτος διαλυμένο, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι ήρθε η ώρα για να προωθηθούν τα νεοοθωμανικά όνειρα προς δυσμάς, στον πιο αδύναμο κρίκο και στο πιο πρόσφορο έδαφος για την υλοποίηση τους.


Οι καταστάσεις θα γίνονται όλο και πιο δύσκολες, όλο και πιο προκλητικές, ενώ η αντίληψη που έχει επικρατήσει στην Άγκυρα είναι ότι δεν υπάρχει αντίσταση και ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αντίδραση στην επεκτατική πολιτική και ότι τόσα χρόνια μνημονίων και εξοντωτικής πολιτικής στην Ελλάδα έχει φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.


murat-gogebakan-uzun-adam-recep-ta-617x364

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να… «βιαστούν» για να μπορέσουν να αρπάξουν όσο πιο πολλά μπορούν, πριν τους προλάβουν οι άλλοι «σύμμαχοι» και Ευρωπαίοι έτεροι μας που ξεκοκαλίζουν την δημόσια ελληνική περιουσία.


Η τουρκική πρόκληση θα είναι πιο οδυνηρή από ποτέ, γιατί ποτέ ο ελληνικός λαός όσο και αν στο παρελθόν πέρασε πολύ δύσκολες και τραγικές στιγμές, είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο να μην μπορεί να σηκωθεί από τον καναπέ του και να μην μπορεί να αντιδράσει.


Και το πιο εκπληκτικό, όλη αυτή η κομματικοπολιτική συμμορία που έχει φέρει αυτή την πρωτοφανή στην ιστορία του ελληνισμού καταστροφή, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερη, αλλά αρέσκεται να βγαίνει καθημερινά στα συνεργατικά κανάλια της συμφοράς και να κάνει και μαθήματα ότι είναι η μοναδική σωτηρία για τον καλύτερο… απαγχονισμό μας!


Σκεφτείτε καλά και, προετοιμαστείτε κατάλληλα για τα χειρότερα.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: