Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ωραιόκαστρο: Παρέσυρε και σκότωσε μάνα και το ανήλικο παιδί της με το ΙΧ του-Εξαγριωμένοι πρόσφυγες πυρπόλησαν το αμάξι(ΒΙΝΤΕΟ)

oraiokastro_518_355

Δύο πρόσφυγες, μια μητέρα με το ανήλικο παιδί της έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη τραυματίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα έξω από τη δομή Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ενας ακόμη ανήλικος νοσηλεύεται τραυματισμένος.


Τους τρεις πρόσφυγες παρέσυρε διερχόμενο Ι.Χ. και όταν οι άλλοι πρόσφυγες αντελήφθησαν τι συνέβη, επιτέθηκαν εξαγριωμένοι στον οδηγό τον οποίο είχε συλλάβει η Αστυνομία.
Σύμφωνα με το Thestival.gr νεκροί είναι μια γυναίκα πρόσφυγας και ο ανήλικος γιος της, στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην βιομηχανικό κτίριο Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο.

Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος, ενώ το παιδί κατέληξε στη συνέχεια στο νοσοκομείο.
Ανήλικος είναι και ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ φέρεται να έχει ορθοπεδικά τραύματα.
Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, καθώς επικρατεί ένταση. Πρόσφυγες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που παρέσυρε τους πρόσφυγες.

Υπό κράτηση τελεί ο οδηγός.
Η Πυροσσβεστική επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, όπως και κάποιοι κάδοι στη γύρω περιοχή, αλλά τα οχήματά της δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν ακόμη.


O οδηγός αναζήτησε καταφύγιο στο μόνιμο φυλάκιο της αστυνομίας που υπάρχει στο κέντρο, όμως οι πρόσφυγες έχουν επιτεθεί κι εκεί και πολιορκούν τον οδηγό και τους δύο αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα

Αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών ‘’Φέσσα’’ στην παλιά συμμαχική Ωραιοκάστρου.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/thestival.gr και seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: