Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - Η απάντηση του Ελληνικού Στρατού στον Ρ.Τ.Ερντογάν: Αυτή είναι η απόρρητη διαταγή επίθεσης και προέλασης στην Ανατολή Θράκη

266_diafimisi
ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Λίγο μετά την μετά την δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν περί Θεσσαλονίκης και δυτικής Θράκης που ανήκουν στον ευρύτερο τουρκικό χώρο και κάποτε θα ξαναγυρίσουν σε αυτόν, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, φέρνει στην δημοσιότητα την "απάντηση" των ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων στον Τούρκο πρωθυπουργό.

Μέσα από μια απόρρητη διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού που έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτεται το σχέδιο επίθεσης και απελευθέρωσης της Ανατολικής Θράκης  ή μέρους της Ανατολικής Θράκης, από τον Ελληνικό Στρατό, μια περιοσή η οποία άλλωστε δόθηκε στην Ελλάδα με την Συνθήκη των Σεβρών το 1919!

Ενα πραγματικά αντυπωσιακό ντοκουμένρο με τίτλο "ΜΙΑ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΠΡΟΕΛΑΣΗ 48 ΩΡΩΝ: Το ελληνικό σχέδιο επίθεσης και κατοχής της Αν. Θράκης!"


Διαβάστε πώς και υπό ποίες συνθήκες ο Ελληνικός Στρατός, με μία συγκεκριμένη διαταγή του 2008 που είναι φυσικά σε πλήρη ισχύ, θα διαβεί τον Εβρο προς Ανατολάς και πώς θα διατηρήσει τα εδαφικά κέρδη.
Η κατάλληλη απάντηση, την κατάλληλη στιγμή στην Αγκυρα και στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Επίσης, στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα μπορείτε να διαβάσετε:
Αεροπορική αναμέτρηση στο νότιο ΕΙΡΗΝΙΚΟ Chengdu J-20 & J-31 αντιμέτωπα με F-35, F-15J & F-16V Ποιος θα επικρατήσει;


Η ανάπτυξη των κινεζικών ΕΔ τα τελευταία 20 χρόνια και η επέκταση των διεκδικήσεων του Πεκίνου σε περιοχές που παραδοσιακά ανήκαν στη σφαίρα επιρροής χωρών όπως η Ταϊβάν, η Ιαπωνία, η Ν. Κορέα και φυσικά οι ΗΠΑ, έχει σηματοδοτήσει ένα νέο κύκλο εξοπλισμών με έμφαση στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών.

Έτσι πολύ σύντομα το τοπίο αντιπαράθεσης θα αποτελείται από εξελιγμένους τύπους 4ης και 5ης γενιάς με χαρακτηριστικά Stealth και ραντάρ AESA, με ικανότητες που θα θέσουν νέους κανόνες στην κυριαρχία των χωρών που έχουν συμφέροντα στην περιοχή του δυτικού Ειρηνικού.

Ακόμα:
GAME CHANGER!
Η νέα κλάση ρωσικών φρεγατών
“Admiral Grigorovich” project 11356P/M αλλάζει τα δεδομένα σε Α.Μεσόγειο και Αιγαίο


H φρεγάτα του ρωσικού Ναυτικού “Admiral Grigorovich” βρέθηκε πρόσφατα σε λιμάνια νησιών του Ιονίου στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων για τη «Ρωσική Εβδομάδα», πραγματοποιώντας παράλληλα και τη δεύτερη επιχειρησιακή της ανάπτυξη στην Μεσόγειο. Η φρεγάτα υπηρετεί στο ρωσικό Στόλο της «Μαύρης Θάλασσας» και αποτελεί το πρώτο σκάφος της ομώνυμης κλάσης γνωστής ως project 11356P/M.
Su-33 FLANKER ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Η κάθοδος των “carrier based” Sukhoi στα “θερμά” νερά

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν -πολύ σύντομα- την αιχμή του δόρατος της ρωσικής παρουσίας της Μόσχας στην Αν. Μεσόγειο.  Με αποστολή την μετάβαση σε εμβέλεια κρούσης από της ακτές της Συρίας, το μεγαλύτερο πλοίο του ρωσικού στόλου, αναμένεται να «ταράξει τα νερά» στην περιοχή εφοδιασμένο με τα κορυφαίων ικανοτήτων ναυτικά μαχητικά Su-33 Flanker.
Σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές η δύναμη αυτή θα επηρεάσει καθοριστικά  τις επιχειρήσεις του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, όπως άλλωστε συνέβη και με την ανάπτυξη του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 σε συριακό έδαφος. 
S-70 AEGEANHAWK: Οι κυνηγοί των τουρκικών υποβρυχίων

Οι πρόσφατες τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο  με την παρουσία τουλάχιστον τριών υποβρυχίων του τουρκικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων 2016» αποτέλεσε ένα πολύ σοβαρό συμβάν.

Ένα συμβάν το οποίο είχε τη δυνατότητα να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς στις περιοχές που δραστηριοποιήθηκαν τα τουρκικά υποβρύχια βρίσκονταν και αντίστοιχα του ΠΝ.

Όλη αυτό το όμως το «θερμό» σκηνικό στο Αιγαίο αποτέλεσε ταυτόχρονα και μια  υπενθύμιση για τον κρίσιμο  ρόλο που διατηρούν τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Π.Ν. S-70B-6 και S-70 Lot 1/Group 2 στο κυνήγι των τουρκικών υποβρυχίων.
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016: Η ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΗΣ 32ης ΤΑΞΠΝ ΣΤΗΝ ΧΙΟ
Ζητούμενο η αύξηση ισχύος και επιβιωσιμότητας των Πεζοναυτών 

Για ακόμα μια χρονιά έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε η διακλαδική άσκηση μετά στρατευμάτων(ΤΑΜΣ) των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»-που κατά την τελική της φάση εκτελέστηκαν δύο επιθετικές ενέργειες η μία σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα στην Χίο στις  6 Οκτωβρίου και έδρα της 96ης ΑΔΤΕ και η δεύτερη στην περιοχή του Νοτίου Έβρου  στις 7 Οκτωβρίου και στον τομέα ευθύνης της 12ης Μ/Κ ΜΠ.
ATACMS ΣΤΟ ΑΝ. ΑΙΓΑΙΟ: Κίνηση αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας


Με το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά να ανεβαίνει και πάλι έπειτα από τις εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, καθίσταται σαφές ότι η Άγκυρα εισέρχεται σε νέα φάση διεκδικήσεων απέναντι στη χώρα μας.

Η Ελλάδα υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες θα πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειες της, ώστε να είναι προετοιμασμένη για τις πιο απρόβλεπτες εξελίξεις με κύριο γνώμονα την αποτροπή, χρησιμοποιώντας υφιστάμενα μέσα που θα κάνουν αβέβαιο το αποτέλεσμα της όποια τουρκικής επιθετικής κίνησης στο Αν. Αιγαίο.

Και ακόμα:
Χ-37Β: Το πρόγραμμα «γρίφος» της αμερικανικής Αεροπορίας
Ένα απόρρητο πρόγραμμα της αμερικανικής Αεροπορίας το μη επανδρωμένο αεροδιαστημοπλάνο Χ-37Β πέρασε 500 ημέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη χωρίς κανείς, πλην των άμεσα εμπλεκομένων φυσικά, να γνωρίζουν ποιο είναι το φορτίο του και ποιος ο πραγματικός λόγος που βρίσκεται τόσες ημέρες στο διάστημα.

Ρωσικό Ναυτικό: Νέο σκάφος από το Στόλο της Μαύρης Θάλασσας πέρασε το Βόσπορο με κατεύθυνση τη Συρία
Το τρίτο κατά σειρά ρωσικό σκάφος από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας αναχώρησε από την βάση του για τη Συρία, μια ημέρα μετά αφότου δύο κορβέτες έφτασαν στην Μεσόγειο.


Ακόμη διάβάστε στο ένθετο ΓΕΩ της «Σ» που κυκλοφορεί:
Η ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ:
Η αλλαγή της πολιτικής γεωγραφίας στην Α. Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του ’90


Το γεωπολιτικό δυναμικό της πατρίδας μας, άρχισε να συρρικνώνεται δραματικά μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού ή ανατολικού μπλοκ το 1991.
Αν και είχε προηγηθεί η εισβολή και κατοχή της Κύπρου το 1974, ήταν η απώλεια του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, με σενάρια ολοκληρωτικής κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος να είναι σήμερα στην ημερήσια διάταξη.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Βόμβα για την Ελληνική και Ευρωπαïκή ασφάλεια

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία και απόψεις κατατέθηκαν για το προσφυγικό -ως απότοκο συν τοις άλλοις και του συριακού- στα πλαίσια στρογγυλής τραπέζης (round table) που διοργάνωσε το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. (Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων) με θέμα “ισλαμική τρομοκρατία-προσφυγικό/μεταναστευτικό και ευρωπαϊκή ασφάλεια”.

1943-44: Η USAF και η RAF σφυροκοπούν το Ελληνικό και την Ελευσίνα

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των συμμάχων κυρίως Αμερικανών και Βρετανών σε γερμανικούς στόχους στην Αττική μεταξύ 1943 και 1944 είναι ίσως ένα λιγότερο γνωστό γεγονός, στα όσα συνέβησαν στην χώρα την ταραγμένη εκείνη περίοδο.

Εκτός από τον φονικό βομβαρδισμό της αμερικανικής Αεροπορίας  στον  Πειραιά στις 11 Ιανουαρίου του ‘44 που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες Πειραιώτες υπήρξαν και άλλα επεισόδια όπου συμμαχικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούσαν ακατάπαυστα τα αεροδρόμια του Ελληνικού, της Ελευσίνας αλλά και του Τατοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: