Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ…ΔΥΤΙΚΑ!

1
cebdceafcebacebfcf8o11Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολλά… «περίεργα» και συχνά ανεξήγητα φαινόμενα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία, ιδίως μετά την ιστορία του αποτυχόντος πραξικοπήματος, που εντείνουν το γενικό αίσθημα ανασφάλειας.

Έτσι μετά τις φήμες για επερχόμενο μεγάλο σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, ενώ συνεχίζεται σε όλη τη χώρα το κυνήγι των μαγισσών, δηλαδή του φαντάσματος του Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει στοιχειώσει όλη την Τουρκία, ένα καινούργιο φαινόμενο έχει προκαλέσει ανησυχία καθώς προβλήθηκε με έντονο τρόπο στα τουρκικά ΜΜΕ.

Σημειωτέον ότι πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στην Άγκυρα ζητώντας ενισχύσεις για την…απειλή αυτή.

880ufo

Συγκεκριμένα ένα «περίεργο σύννεφο με προφανή σχήμα… εξωγήινης προέλευσης, επικάθησε επί αρκετή ώρα πάνω από την περιέφερα του Τούντζελί, νοτιοανατολικά της Άγκυρας, όπου σημειωτέον τον τελευταίο καιρό δίνονται κυριολεκτικά μάχες με τους Κούρδους, δίνοντας αφορμή για διάφορες φήμες για εσχατολογικές εξελίξεις.

3

Το σύννεφο αυτό εμφανίστηκε στην περιοχή Hozat και Çemişgezek της επαρχίας του Τούντζελι, όπου κατοικεί πυκνός κουρδικός και αλεβητικός πληθυσμός και είναι στο στόχαστρο της κεντρικής εξουσίας .

Το θέμα βέβαια ξεφεύγει από την συνηθισμένη επικαιρότητα και για πολλούς μπορεί να θεωρηθεί αστείο, αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ δείχνει για άλλη μια φορά την μεγάλη ανασφάλεια που επικρατεί στην γειτονική χώρα, μια ανασφάλεια που έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό και δυστυχώς κάποιοι επιδιώκουν να την εκτονώσουν με διάφορες κινήσεις προς τα…δυτικά, όρα Yunanıstan!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: