Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ- Παρέμβαση Μπρεζίνσκι σε Ομπάμα: «Ξεκίνα πόλεμο άμεσα εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων στην Συρία» (Βίντεο)

brezinski-obama-1
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος « δεινόσαυρος» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής Ζ. Μπρεζίνσκι,  κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες για δεύτερη φορά να «αντεπιτεθούν» άμεσα στα  ρωσικά στρατεύματα στη Συρία, με στόχο ένα καίριο πλήγμα στην ρωσική πολεμική μηχανή και στην ίδια την Ρωσία τώρα  πριν είναι πλέον «αργά».  


Πρόκειται για μία «παραίνεση» ενός ενεργού μυστικού συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Μ.Ομπάμα , η οποία επουδενί και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να μην ληφθεί σοβαρότατα υπόψη στα τεκταινόμενα στην Συρία.

Εάν υφίσταται όπως αναφέρει ο τύπος «προσωρινή απόφαση» του Λευκού Οίκου για την  μη ανάληψη επιθετικής πρωτοβουλίας από τις ΗΠΑ , αυτήν την δεδομένη στιγμή, τίποτα δεν αποκλείεται σε λίγες μέρες ή σε ένα μήνα .     
    
Σε σχολιασμό για την εφημερίδα  Financial Times, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας  του Προέδρου Τζόνσον και Κάρτερ και νυν του Μ.Ομπάμα  Z. Μπρεζίνσκι,  κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να βρουν το «στρατηγικό θάρρος» και να αποκρούσουν  την Ρωσία με τη χρήση στρατιωτικής βίας, σε σχέση με την παρέμβασή τους στη συριακή σύγκρουση.

Ο Μπρεζίνσκι αποκάλεσε τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της συριακής αντιπολίτευσης, ως την  καλύτερη απόδειξη της «ρωσικής στρατιωτικής ανικανότητας», και στη χειρότερη περίπτωση ως μια «επικίνδυνη επιθυμία να δείξει η Μόσχα  στον κόσμο την πολιτική ανικανότητα της Αμερικής», τονίζοντας  ότι πλέον διακυβεύεται η αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρέπει να επιτραπεί πλέον στην Ρωσία να «βομβαρδίσει» κατά το δοκούν τους αντάρτες στην Συρία με την ανοχή των ΗΠΑ, τους οποίους  ο ίδιος αποκαλεί «αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία στη Συρία», διότι κάτι τέτοιο θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον .

Ο Μπρεζίνσκι παρότρυνε τις ΗΠΑ να απαιτήσουν «ανοιχτά» την  άνευ όρων κατάπαυση όλων αυτών των πράξεων από την Μόσχα , επισημαίνοντας  ότι τα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας στην Συρία «είναι ευάλωτα, απομονωμένα γεωγραφικά από τις βάσεις ανεφοδιασμού τους στην Ρωσία», και πρέπει να «αφοπλιστούν» άμεσα από τις ΗΠΑ ,  εάν η Ρωσία αρνηθεί  να υποταχθεί  στις αμερικανικές απαιτήσεις .

Αυτό που είναι ίσως το πιο παράξενο, στο τέλος του σχολιασμού του Μπρεζίνσκι είναι ότι ο ίδιος  καλεί τη Ρωσία να «συντονιστεί» με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο κατά του ISIS , παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είναι αυτή η οποία συνεχώς το προσφέρει απλόχερα τις τελευταίες εβδομάδες, συναντώντας την  σθεναρή αντίσταση των ΗΠΑ.


Επιπλέον ο Μπρεζίνσκι , προσφέρεται  να πείσει την Κίνα να συμμετάσχει στον πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών , υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η Κίνα πιθανότατα θα ενδιαφέρεται  για την  «δημιουργία της δικής της επιρροής  στην περιοχή.»

Τελικά, μπορούμε να πούμε ότι η θέση του  σύμβουλου για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ , καθώς και πολλές από τις πρόσφατες δηλώσεις του, επικεντρώνονται  γύρω από τη σκοπιμότητα μιας  επιδείνωσης των σχέσεων με τη Ρωσία.

Ενώ ο ίδιος «επιχειρεί» να διαχωρίσει την Κίνα από την Ρωσία προσπαθώντας να αναιρέσει  την τεράστια δύναμη που έχουν Ρωσία και Κίνα μαζί,  μέσω της συνθήκης της Σαγκάης και του οργανισμού CSTO.

Η σημασία  όμως είναι ότι όταν «μιλάει» ένας «Μπρεζίνσκι» στην ουσία ομιλεί το «βαθύ αμερικανικό κράτος» το οποίο δίνει εντολές-οδηγίες στον εκάστοτε Αμερικανό πρόεδρο.

org_bgkj900su-34_khmeymim











Δεν υπάρχουν σχόλια: