της Μαρίνας Νικολάκη
Πρωτοφανείς καταστάσεις ζουν σήμερα όσες οικογένειες με τα ελληνόπουλα παιδιά τους πήγανε στον παλιό Αστέρα Βουλιασμένης όπου βρίσκεται πλέον στην ιδιοκτησία των Τούρκων κ εχει μετονομαστεί σε «Μαρίνα Αστέρα».
Τους Ελληνες λοιπόν, που βρέθηκαν εκεί σήμερα για να γιορτάσουν το παραδοσιακό έθιμο της Καθαράς Δευτέρας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη αφού οι φύλακες δεν τους επέτρεψαν να «πετάξουν» τον χαρταετό τους με τη δικαιολογία ότι μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στα σκάφη όπου βρίσκονται στη προκυμαία και προφασισμένοι την ασφάλεια τους!
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους «απείλησαν» δε, πως όσοι το επιχειρήσουν θα «συλληφθούν» από τις κάμερες ασφαλείας οι οποίες έχουν τοποθετηθεί κατα μήκος όλης της παραλίας!
Η νέα τουρκοαραβική διοίκηση Βουλιαγμένης που κέρδισε τον διαγωνισμό για το ιστορικό ξενοδοχείο και μαζί της δώσανε και το «φιλέτο», τον αστέρα βουλιαγμένης κάνει κουμάντο στη περιοχή;
To περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στο εστιατόριο «Moorings» και ειναι η πρώτη φορά που καταγράφεται κάτι τέτοιο!
Το φλέγον ερώτημα λοιπόν σε αυτό το περιστατικό δεν αν υπαρχει ελληνική κυριαρχια μόνο στα Ιμια αλλά αν υπαρχει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως στον Αστέρα της Βουλιαγμένης!
Να θυμίσουμε ότι, οι υπογραφές για τη συμφωνία έπεσαν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι οι διεργασίες για την εκποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης είχαν αρχίσει το 2015. Τελικά, το 90% των μετοχών της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. πέρασε στην Apollo Investment Holdco (θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού, Jermyn Street Real Estate Fund IV, που ελέεγχεται από αραβικά κεφάλαια και τον τουρκικό όμιλο Dogus) η οποία κατέβαλε συνολικά 393.152.844 ευρώ.
Τη συμφωνία υπέγραψαν η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ –καθώς το 21,23% της Αστήρ ανήκει στο Ταμείο- της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) και της Apollo.
«Το τελικό θετικό αποτέλεσμα για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης εκτός από μία σημαντική επενδυτική συμφωνία είναι και ένα δείγμα εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας όλων των φορέων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε τότε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ, Λούκα Κατσέλη, τόνισε ότι η σημασία της πώλησης του μεριδίου έχει ένα σαφή στρατηγικό προσανατολισμό:
«Την απεμπλοκή από επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως ο τουριστικός-ξενοδοχειακός κλάδος, και την αταλάντευτη προσήλωση και επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητές της».
Όπως είπε, «η πώληση του Αστέρα ενισχύει περαιτέρω τους κεφαλαιακούς δείκτες και τη ρευστότητα της Εθνικής».
Βίντεο με τις παλιές καλές εποχές όπου οι πολίτες αυτής της χώρας πέταγαν ελεύθεροι τον χαρταετό τους σε όποια περιοχή της Ελλάδας ήθελαν:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου