Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τουρκική επέμβαση: Ο Τούρκος ΥΠΕΞ συνεχίζει να κατηγορεί την Ελλάδα για «επιθετική» ρητορική που θα έχει συνέπειες!

sat-2-1
Συνεχίζει να κατηγορεί την χώρα μας ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας για άκρως «επιθετική ρητορική» του Έλληνα υπουργού άμυνας Π.Καμμένου σε μια προσπάθεια να εμφανίσει την Ελλάδα ως επιθετική νομιμοποιώντας έτσι οποιαδήποτε τουρκική επίθεση.


Συνεχίζοντας έναν λεκτικό πόλεμο με κύριο θέμα τις βραχονησίδες Ίμια, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στηλιτεύει την «προκλητική» κατά τον ίδιο,  ρητορική του Έλληνα υπουργού άμυνας .

«Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι η Τουρκία προσπαθεί «να κλιμακώσει την κρίση» σε σχέση με τις βραχονησίδες «Καρντάκ», προειδοποιώντας  να μην πατήσουμε το πόδι μας,  λέγοντας ότι οι ελληνικές δυνάμεις είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο», σχολίασε δεικτικά ο Τσαβούσογλου .

Ο Τούρκος παμπόνηρος πολιτικός προσπαθεί να παρουσιάσει με τον γνωστό «ανατολίτικο τρόπο του» ότι η Τουρκία δεν παραβιάζει καμία συνθήκη, και ότι η Ελλάδα «κινείται» προκλητικά έναντι της Τουρκίας. Για αυτό αν «γίνει» κάτι στο Αιγαίο αυτό θα χρεωθεί αποκλειστικά στην ελληνική πολιτική ηγεσία …που προκαλεί.
stratos-1-700x467
Κόλπα τουρκικής εμπνεύσεως που αφορούν σαφέστατα τουρκική πρόθεση για σενάριο «Ίμια νο 2», ενώ την ίδια στιγμή η Άγκυρα προσπαθεί να εκβιάσει και το ΝΑΤΟ για να πάρει το «πράσινο φώς» στο Αιγαίο.     

Το Σάββατο ως γνωστόν , ο Τσαβούσογλου αντέδρασε στις δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, «επισημαίνοντας  ότι ο Τούρκος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου θα μπορούσε να πατήσει το πόδι του στα Ίμια όποτε  ήθελε , τονίζοντας ότι ο στρατηγός Hulusi Akar είχε πράγματι  επισκεφθεί τα εν λόγω νησάκια .»

Σε άρθρο μας με τίτλο (Προπέτασμα καπνού ο «επικοινωνιακός πόλεμος» στα Ίμια για τουρκική επιχείρηση απόβασης σε άλλο ελληνικό νησί; – Τι φοβούνται στο ΓΕΕΘΑ), τονίζουμε ότι έντονος προβληματισμός επικρατεί στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών για το που το πηγαίνει η Τουρκία. Τα συνεχή επεισόδια στα Ίμια, αυτά που γίνονται και αυτά που δήθεν έχουν γίνει προκαλούν σκεπτικισμό μήπως η Άγκυρα τα δημιουργεί ως προπέτασμα καπνού για να «χτυπήσει» κάπου αλλού στο Αιγαίο.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή κάθε τουρκική κίνηση.

Εδώ και 27  ημέρες η Τουρκία έχει επιδοθεί σε έναν «επικοινωνιακό πόλεμο» με επίκεντρο τα Ίμια. Πολεμικά πλοία φέρονται να πλέουν σε απόσταση αναπνοής από τις δύο ελληνικές βραχονησίδες έχοντας στην πρύμνη τους φουσκωτά σκάφη ανορθόδοξου πολέμου με δυνάμεις των SAT έτοιμες να τα χρησιμοποιήσουν και να κάνουν απόβαση στα Ίμια.
untitled-1-1
Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουν ή αναρτούν αντίστοιχα τουρκικές ιστοσελίδες οι οποίες πρόσκεινται στο καθεστώς Ερντογάν φέρουν σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής να προσεγγίζουν σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων τα Ίμια και πάνω σε αυτά να φωτογραφίζονται στρατιωτικοί, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα προς τα έξω ότι τα Ίμια είναι υπό τουρκική κυριαρχία και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

Γιατί όμως οι Τούρκοι επικεντρώνουν στα Ίμια; Το γεγονός αυτό προκαλεί υποψίες στους επιτελείς του Πενταγώνου που φοβούνται ότι οι Τούρκοι μπορεί να τραβούν το ενδιαφέρον των ελληνικών αρχών στη συγκεκριμένη περιοχή και να ετοιμάζουν κάποια προβοκάτσια σε ένα άλλο ελληνικό νησί, όπως είναι η Παναγιά, το Καστελόριζο ή ακόμη και το Φαρμακονήσι όπου πρόσφατα εκτέλεσαν πυρά μέσα από τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Αυτός είναι ο λόγος που έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες σε όλες τις μονάδες του Στρατού Ξηράς στα νησιά του Αιγαίου, στα πλοία του Στόλου που περιπολούν στο ανατολικό Αρχιπέλαγος, ενώ Μοίρες αεροσκαφών είναι πάντα σε πλήρη ετοιμότητα. Όλες οι τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο παρακολουθούνται με προσοχή και αξιολογούνται, όπως και οι δηλώσεις από την απέναντι πλευρά.










Δεν υπάρχουν σχόλια: