Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ξεκινάμε επίθεση στη Ράκκα»


ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΟΥ SDF

«Γενική επίθεση» στην Ρακκα προανήγγειλε ουσιαστικά ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν.
Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε τους επόμενους στόχους της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, λέγοντας πως μετά την αλ-Μπαμπ επόμενος στόχος θα είναι η πόλη Μάνμπιτζ και μετά η Ράκκα, η αυτοαποκαλούμενη πρωτεύουσα της ISIS.
«Υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις θα κινηθούν προς την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησής τους στην αλ Μπαμπ, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά και από εκει στη Ράκκα», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα προτού ξεκινήσει επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, ο Ερντογάν είπε επίσης πως «η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας -την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση- θα πρέπει να μετακινηθεί ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.
Ο Ερντογάν απέκλεισε επίσης οποιαδήποτε πιθανότητα συνεργασίας με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που περιλαμβάνουν στις τάξεις τους την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας.
Ο Tούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Η Μάνμπιτζ ανήκει στους Άραβες. Δεν έχουν θέσει εκεί το YPG/SDF”
Παρά την εξαγγελία Ερντογάν οι δυνάμεις του FSA εξακολουθούσαν να μαχονται μέχρι και πριν απο κάποιες ημέρες εναντίον των δυνάμεων της ISIS στην αλ-Μπαμπ
Σύμφωνα με δηλώσεις πηγών που πρόσκεινται στον FSΑ κατάντη διάρκεια της επιχείρησης έχουν σκοτωθεί  570 αντάρτες και τουλάχιστον 1200 έχουν τραυματιστεί.
pro-Turk source says 570 "rebel" militants were killed in Euphrates Shield operation and 1,200~ injured. That's 25% of the mobilized force
Αυτές τις δυνάμεις θέλει να διώξει ο Ερντογάν απο την Μάνμπιτζ; Αμερικανικές δυνάμεις και δυνάμεις του YPG/SDFκάπου στα περίχωρα της όλης

https://pbs.twimg.com/media/C5wt3weWQAAmxkI.jpg:large

Δεν υπάρχουν σχόλια: