Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Πολεμική δήλωση του Μ. Τσαβούσογλου: «Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε - Το έχουμε ξανακάνει το 1996»

tsavousoglou_3
ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΔ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Με μια πολεμική δήλωση που γνωρίζει ότι αν πραγματοποιηθεί θα σημαίνει «πόνος και αίμα» απάντησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου στην δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της, λέγοντας πως «Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει».

 
Δεν παρέλειψε δε να υπνεθυμίσει ο Τσαβούσογλου πως: «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε» εννοώντας την κρίση των Ιμίων το 1996

 
Αναφερόμενους στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών.

 
Σημείωσε πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

 
Καταρχάς υποπίπτει σε έναν λάθος συλλογισμό.
Το 1996 δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το τώρα.
Τότε οι γεωσρατηγικοί σσχετισμοί ήταν υπέρ των Τούρκων αφού οι Δημοκρατικοί του Μπιλ Κλίντον είχαν εμμονές με τους «φίλους» τους Τούρκους.

 
Τότε οι Τούρκοι γλύτωσαν από μια μέγιστη στρατιωτική καταστροφή που θα τους στοίχιζε για πολλά χρόνια λόγω ατολμίας της τότε κυβέρνησης και λόγω του γεγονότος ότι δεν το ήθελαν οι Αμερικανοί και αυτό κατέληξε με τα γνωστά αποτελέσματα.

 
Σήμερα όμως η Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν δεν υπάρχει «εταίρος» στο ΝΑΤΟ ή και στην ΕΕ που να μην τον έχει εκνευρίσει. Κανείς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού δεν θα ήθελε η Τουρκία να μεγαλώσει άλλο και κανείς στην Δύση δεν κρύβει την αντιπάθειά του στον Ρ.Τ.Ερντογάν.

 
Με μεγάλη χαρά θα έβλεπαν μια ήττα των τουρκικών ΕΔ. Συν τοις άλλοι οι τουρκικές ΕΔ είναι σε πολύ άθλια κατάσταση μετά το «ξεφτίλισμα» που τους επφύλαξε ο Ρ.Τ.Ερντογάν και τις μαζικές εκκαθαρίσεςι εμπειροπόλεμων και ικανών στελεχών ως «γκιουλενιστών».

 
Ένα πολεμικό επεισόδιο αυτή την στιγμή μπορεί να έχει ιδιαίτερα άσχμη κατάληξη για την Τουρκία. Μετά από 5 χρόνια που θα έχει αναπληρώσει τις απώλειες στελεχών και θα έχει (αν τελικά οι ΗΠΑ τους τα δώσουν) τα F-35 τότε θα είναι μια άλλη ιστορία.

 
Όσο για αυτά που είπε για την Δικαιοσύνη, έχει συνθίσει από το πως οι τουρκικές κυβερνήσεις φέρονται στην τουρκική Δικαιοσύνη.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: