Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Το ΓΕΝ απαντά στις τουρκικές ανοησίες για τις περιοχές ευθύνης στο Αιγαίο

xartis_navtex-660x330
Το ΓΕΝ με ανακοίνωσή του απαντά στις τουρκικές ανοησίες οι οποίες διατυπώνονται σε NAVTEX και σύμφωνα με τις οποίες αμφισβητούνται οι περιοχές ευθύνης στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο!


Η ανακοίνωση του ΓΕΝ υπενθυμίζει στην εκτός εαυτού Άγκυρα ότι οι περιοχές ευθύνης της Ελλάδας έχουν καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’80 με αποφάσεις του International Maritime Organization (ΙΜΟ), στο πλαίσιο συνδιασκέψεών του, στις οποίες συμμετείχε και η Τουρκία.

Φυσικά και το γνωρίζει η Τουρκία,αλλά πλέον αυτά είναι λεπτομέρειες για μια χώρα που έχει κάνει δόγμα τη παρανομία και τη παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, καθόσον αφορά στις αναρτήσεις του διαδικτύου σχετικά με την αγγελία NAVTEX υπ’ αριθμόν 248/17, που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας, οι περιοχές αρμοδιότητος της Ελλάδας για την εκπομπή αγγελιών NAVTEX προς τους ναυτιλλόμενους έχουν καθιερωθεί από τη δεκαετία του ’80 με αποφάσεις του International Maritime Organization (ΙΜΟ), στο πλαίσιο συνδιασκέψεών του, στις οποίες συμμετείχε και η Τουρκία.

Σημειώνεται ότι με την ίδια διαδικασία έχει καθιερωθεί το σύνολο των περιοχών αρμοδιότητας και λοιπών κρατών της Μεσογείου.

Πληροφορίες σχετικά με την υποδομή NAVTEX ελληνικής αρμοδιότητος είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας (www.hnhs.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: