Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

«Αιφνιδιαστική επίθεση κατά της Τουρκίας σχεδίαζε ο Π.Καμμένος» λένε οι Τούρκοι!

%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82
ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: «Ο Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ»!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
«Αιφνιδιαστική επίθεση κατά της Τουρκίας σχεδίαζε ο Π.Καμμένος» λένε οι Τούρκοι!
Είναι σαφές ότι πριν την πρόκληση ενός μείζονος πολεμικού επεισοδίου προηγείται η κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία της κοινωνίας που επιτίθεται, δηλαδή της τουρκικής.

 
***Την παραπάνω «αποκάλυψη» την έκανε η Yeni Safak η οποία είναι το κατεξοχήν προπαγανδιστικό όργανο του Ρ.Τ.Ερντογάν και ο διευθυντής της Ιbrahim Κaragül είναι εκ των στενότερων φίλων του και εκ των εξ'απορρήτων συμβούλων του.

 
Μάλιστα σύμφωνα με την Yeni Safak ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς «αποκάλυψε» ότι η Ελλάδα σκεφτόταν έναν πόλεμο με την Τουρκία μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και ότι ο Έλληνας ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε αξιλογήσει το ενδεχόμενο ενός τέτοιου πολέμου!

 
Η εφημερίδα σταθηκε στην δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά ότι «η Τουρκία νομίζει λόγω της οικονομικής μας αδυναμίας ότι δεν σκεφτομαστε την ασφάλεια της χώρας.
Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος».

 
Και συνεχίζει με την τρομερή «αποκάλυψη» ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκης και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου συσκέφτηκαν για να εξετάσουν το ενδεχομενο μιας αιφνιδιαστικής κήρυξης πολέμου κατά της Τουρκίας!

 
«Προκλητική δήλωση από την Ελλάδα, που συζητά να ανοίξει πόλεμο με την Τουρκία» τιτλοφορείται το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της Yeni Safak.

 
«Ενώ συνεχίζεται η ένταση στις βραχονησίδες των Ιμίων μια σκανδαλώδης δήλωση ήλθε από την Ελλάδα», αναφέρει

 
«Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επιχείρησε να αντιδράσει στην επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα Ίμια και στην δράση της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Αποκαλύφθηκε ότι η Ελλάδα συζήτησε το άνοιγμα πολέμου με την Τουρκία την 15η Ιουλίου»!

 
***Την ίδια στιγμή ένας ανεξάρτητος Τούρκος βουλευτής, ο Yusuf Halaçoğlu, ο οποίος διαγράφηκε από το εθνικιστικό κόμμα MHP του Μπαχτσελί επειδή αρνείται να ακολουθήσει την γραμμή του «ναι» στο δημοψήφισμα του Ρ.Τ.Ερντογάν το οποίο αν το κερδίσει θα του επιτραπεί να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και να συγκεντρώσει πάνω του όλες τις εξουσίες, είπε ότι:

 
«Εάν ο Τούρκος πρόεδρος θεωρήσει ότι το χάνει θα το σταματήσει μια εβδομάδα πριν να διεξαχθεί με πόλεμο»

 
Δεδομένου ότι το ΜΗΡ δρα ως «ουρά» του ΑΚΡ ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής κάποια ενημέρωση παραπάνω την έχει.

 
***Χθες το pronews.gr αναφέρει το ενδεχόμενο αυτό διότι εάν δεν κερδίσει το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου ο Ρ.Τ.Ερντογάν τότε θα έχει να αντιμετωπίσει το πολιτικό του τέλος και για να το αποφύγει θα επιχειρήσει εξαγωγή της κρίσης που ο ίδιος δημιούργησε, που αλλού στο Αιγαίο.

 
Δύο μήνες μας χωρίζουν από το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το «όχι»

 
Κακά τα ψέματα ο Ρ.Τ.Ερντογάν πήρε πολύ μεγάλο πολιτικό ρίσκο για να τα κερδίσει όλα και ισόβια.
Αν του βγει η Τουρκία θα μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται ερντογανική.

 
Αν όμως δεν τα καταφέρει το κόστος θα είναι πολύ βαρύ για τον ίδιο και το κόμμα του.
Τα δημοψηφίσματα πάντα πρωσοποποιούνται και ο χαμένος πληρώνει το «μάρμαρο».

 
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν φημίζεται ως κάποιος που ξέρει να χάνει και το κυριότερο δεν το αποδέχεται.

 
Για να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου ώθησε την χώρα του σε ολοκληρωτικό πόλεμο μετους Κούρδους με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία προκειμένουν να συσπειρώσει ψήφους.

 
Τώρα τι του μένει να κάνει; Μια κρίση στο Αιγαίο για να παραμείνει στην εξουσία και πάλι με όποιο κόστος.

 
Στην Ελλάδα τα Επιτελεία είναι σε ετοιμότητα και ειδικότερα γνωρίζουν ότι η 16η Απριλίου θα είναι εξίσου κρίσιμη για την Ελλάδα όπως και για την Τουρκία ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

 
Ο προπομπός πάντως όλων αυτών είναι το τουρκικά δημοσίευματα που στήνουν ένα σκηνικό πολέμου 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: