Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Άσχημα νέα για την Πολεμική Αεροπορία- H Τουρκία παραλαμβάνει τελικά S-400 Triumf! – Πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ; – Σχέδιο “Αγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Α. Αιγαίου!

s-400-triumf
Άσχημα νέα για την Πολεμική μας Αεροπορία καθώς φαίνεται ότι έκλεισε η αγορά των αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών συστημάτων S-400 Triumf από την Τουρκία!Ο CEO της Rostec, Sergei Chemezov, αποκάλυψε πριν λίγο ότι οι διαπραγματεύσεις είναι στο τελικό στάδιο και συζητείται μόνο η αποπληρωμή!


Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε στο συγχρονισμό της ρωσικής κίνησης: Σε μια χρονική στιγμή που Τουρκία-ΗΠΑ τα βρίσκουν για Συρία και Ράκκα, η Ρωσία αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το μεταξύ τους «ντιλ». Προφανώς με απώτερο σκοπό την δημιουργία προβλημάτων στις τουρκοαμερικανικές σχέσεις.

Πάντως αν όντως η Άγκυρα παραλάβει τους S-400 και F-35, τότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για τη χώρα μας…

Οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν τελειωμό με τελευταίο «επίτευγμα» το αποκλειστικό δημοσίευμα μας με φωτογραφία Τούρκων κομάντο που «επιχειρούν» απόβαση στα Ίμια, το περιστατικό στο Φαρμακονήσι και την έκδοση NAVTEX από την τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, και την έξοδο του ερευνητικού πλοίου «Τσεσμέ»στο κεντρικό Αιγαίο.
nisiaamfil-700x398

Το σχέδιο είναι ακριβώς πανομοιότυπο με αυτό που εφαρμόστηκε και  στην μαρτυρική Κύπρο από  το 1967, για να μην ξεχνάμε την ιστορία η οποία  πάντα μας διδάσκει σοφά για τα μελλούμενα.

Τότε,  με την άνοδο στην εξουσία της αμερικανοκίνητης χούντας  ο δικτάτορας Παπαδόπουλος απέσυρε  ύστερα από πιέσεις την ελληνική Μεραρχία από την Κύπρο , η οποία με τόσο κόπο και θυσίες είχε μετακινηθεί κάτω από άκρα μυστικότητα και αποτελούσε τον «σιδερένιο» υπερασπιστή της νεοσύστατης κυπριακής δημοκρατίας.

Η απόσυρση της μεραρχίας αυτής με τους χιλιάδες άνδρες , άρματα μάχης , οχήματα και πυροβόλα, άφησε «γυμνή» ουσιαστικά την ελληνική άμυνα , με αποτέλεσμα το «ματωμένο» καλοκαίρι του 1974 , οι Τούρκοι να κάνουν «παρέλαση» και όχι πόλεμο, ενώ η αντίσταση από την ΕΛΔΥΚ και διάφορες μονάδες του κυπριακού στρατού δεν ήταν αρκετή για να αποσοβηθεί  το μοιραίο.

Αυτό θα προσπαθήσουν να επιτύχουν και τώρα οι Τούρκοι με όλα τα μέσα που διαθέτουν στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα , πιέζοντας τους πάντες,  για να «πειστεί» η ελληνική κυβέρνηση και να αποσύρει τις δυνάμεις εθνοφυλακής όπως ονομάζονται .
tsesme11_473_355

Περιττό να τονίζουμε ότι ενδεχόμενη απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων θα σημαίνει ταυτόχρονο παράδοση των νησιών  στην τουρκική επιθετικότητα η οποία θα εκδηλωθεί ανά πάσα στιγμή.

Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να επιτεθούν ποτέ οπουδήποτε ειδικά  όταν γνωρίζουν ότι θα έχουν πολλές και μεγάλες απώλειες, και αρέσκονται στις «σίγουρες πολεμικές επιχειρήσεις».

Απόδειξη αποτελεί η επίθεση στην συριακή πόλη  Αλ Μπαμπ, στην οποία έχουν κλάψει πολλές μανούλες , χάνοντας δεκάδες στρατιώτες και πολύτιμο και πανάκριβο πολεμικό υλικό, αλλά κυρίως χάνοντας σε ηθικό και πρεστίζ,  κάτι που ενοχλεί σφόδρα τον Τούρκο Σουλτάνο και τα αυτοκρατορικά σχέδια του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: