Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΜΕ 100 TIR ΦΟΡΤΗΓΑ ΓΕΜΑΤΑ ΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την νέα οργή της Άγκυρας προκαλεί η είδηση ότι οι Αμερικανοί όχι μόνο δεν άκουσαν τον Ερντογάν στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσουν να ενισχύουν τους Κούρδους με όπλα, αλλά αντίθετα προσχωρούν σε νέα μεγάλη, για πολλούς γιγάντια, ενίσχυση των κουρδικών δυνάμεων που επιχειρούν στην Συρία.


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου θα είναι έτοιμο από τους Αμερικανούς ένα γιγάντιο κομβόι από 100 φορτηγά γεμάτα όπλα και πολεμοφόδια που θα παραδοθούν στους Κούρδους του PYD/YPG, που η Άγκυρα θεώρει τρομοκράτες.
 
Το κομβόι αυτό, όπως αναφέρεται, έχει εισέρθει από την περιοχή της Simelka και οργανώνεται στην περιοχή της βάσης του Haseke με κατεύθυνση τις κουρδικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή του Kobani και Menbiç.

Η νέα αυτή αμερικανική κίνηση αναμένεται να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις και μετά την πλήρη αποτυχία της επίσκεψης Ερντογάν στις ΗΠΑ, ενώ θα τονώσει το ηθικό των Κούρδων που έχουν αναχθεί για πολλούς ο κυριότερος παράγοντας των εξελίξεων στην περιοχή.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: