Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ…

Η Μέση Ανατολή όπως αποτυπώνεται στους σύγχρονους χάρτες είναι στις τελευταίες της ημέρες…


Σχολιάζοντας την πρόσφατη περιοδεία του Προέδρου Τραμπ στην Μέση Ανατολή, ο Λιβανέζος βουλευτής και μέλος της «Αφοσίωσης στο Αντιστασιακό Συγκρότημα» Ουαλίντ Σακρίγια δήλωσε στο Sputnik Arabic ότι οι ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τη Μέση Ανατολή και ότι η περιοχή, όπως παρουσιάζεται στους σύγχρονους χάρτες είναι στις τελευταίες της ημέρες.


Το ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή και οι συναντήσεις του με τους ηγέτες των αραβικών και ισλαμικών χωρών αποσκοπούσαν στην αναδιάταξη των δυνάμεων στην περιοχή, δήλωσε ο Σακρίγια.


Η Συρία, όπως ανέφερε, σύντομα θα γίνει σύμμαχος (!!) των ΗΠΑ, κάτι το οποίο θα σπάσει τους δεσμούς της Δαμασκού με τους σημερινούς συμμάχους της.


Η νέα στρατηγική των ΗΠΑ θέλει να ωθήσει τη Ρωσία εκτός της Μέσης Ανατολής, εξήγησε ο Λιβανέζος βουλευτής.


«Στη δεκαετία του 1930, ο Αμερικανός πρόεδρος Ρούσβελτ (1933-1945) είχε κάνει μια συμφωνία με τον πρώτο μονάρχη και ιδρυτή της Σαουδικής Αραβίας Αμπντουλάζι Αλ Σαούντ να χορηγήσει στη χώρα την προστασία και την υποστήριξη των ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας», είπε στο Sputnik.


Με τις νέες απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η μοναρχία, είπε, έχει έρθει η στιγμή να ανανεώσει την πολιτική της στρατηγική, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας νέας περιφερειακής οργάνωσης, του λεγόμενου «Αραβικού ΝΑΤΟ».

 Το βασίλειο, με τη σειρά του, αυξάνει τις επενδύσεις του στην οικονομία των ΗΠΑ.

«Οι Σαουδάραβες θεωρούν το Ισραήλ, το Ιράν και τους συμμάχους του, όπως η Χεζμπολάχ και η Συρία, ως τις κυριότερες απειλές.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε επίσης το Ιράν ως εχθρό, διότι το Ιράν είναι εχθρός του Ισραήλ.


Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα αλλάξει.

Πρώτα, θα υπάρξει μια συνωμοσία εναντίον της Συρίας, μετά πλήρης αλλαγή της εξουσίας στη χώρα και η περαιτέρω μετατροπή της σε σύμμαχο των ΗΠΑ», τόνισε.


Στη συνέχεια, πρόσθεσε ο Λιβανέζος, η Ρωσία και άλλες χώρες που είναι αντίθετες με τις πολιτικές των ΗΠΑ στην περιοχή, θα αποσυρθούν από τη Μέση Ανατολή.


Ο Σακρίγια εξήγησε ότι το σχέδιο προτείνει επίσης τη διάσπαση της Συρίας προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια του Ισραήλ από το Ιράν και το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: