Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ: «Είναι μια νίκη παράδειγμα…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδήλωση – φιέστα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με πυροτεχνήματα και ζητωκραυγές από το συγκεντρωμένο πλήθος, έστησε ο Ερντογάν, εξαπολύοντας μάλιστα, μέσα από το λόγο του, την κορυφαία πρόκληση για τον Ελληνισμό λέγοντας:


«Η άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι μία νίκη – παράδειγμα για όλη την ανθρωπότητα».

«Δίνουμε αγώνα ώστε να υπηρετούμε αυτή την ένδοξη πόλη με την ίδια πίστη, αποφασιστικότητα και θέληση, που άνοιξε πριν από 564 χρόνια τις πόρτες της Κωνσταντινούπολης, αλλά και να προστατεύουμε συνεχώς τις παρακαταθήκες της Άλωσης», είπε ο Ερντογάν στην ομιλία για την 564η επέτειο της άλωσης της Πόλης.

Η φιέστα Ερντογάν για την αναπαράσταση της Άλωσης της Πόλης έγινε και φέτος σε ειδική πλατφόρμα που στήθηκε στον Κεράτιο Κόλπο στην περιοχή του Φέτιχ.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης την Κωνσταντινούπολη «βιτρίνα» της Τουρκίας λέγοντας πως η πόλη αποτελεί μια μικρή «περίληψη» για τους ανθρώπους και την κοινωνία της Τουρκίας, σημειώνοντας πως κάποιος μπορεί να αποκαλέσει την Τουρκία «Κωνσταντινούπολη» και το αντίστροφο.

Στην ομιλία του δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην νίκη της Φενέρμπαχτσε στο Fiinal 4 της Euroleague, καθώς και στην κατάκτηση για 15 η φορά του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της χώρας από την Μπεσίκτας.

«Η Μπεσίκτας κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super Lig.
Την συγχαίρω, καθώς επίσης συγχαίρω και την Φερένμπαχτσε για την κατάκτηση του Final 4», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: