Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΦΥΓΑΝ «ΚΑΤΙ»ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την είδηση ότι ομάδες Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν μετά το αποτυχών πραξικόπημα εκτός Τουρκίας, συγκεντρώνονται και συσκέπτονται εξετάζοντας την κατάσταση στην χώρα τους μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μεταδίδει σήμερα μερίδα του τουρκικού τύπου, (Yeni Şafak, Vatan, Aydınlık).



Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Τούρκοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που μετείχαν στην τουρκική δύναμη στο ΝΑΤΟ , έχουν σχηματίσει ομάδες που συγκεντρώνονται σε κάποια κέντρα στην Αδριατική, όπως αναφέρεται «κάπου» στην Ιταλία, Βοσνία. Αλβανία και Κόσσοβο, για να εξετάσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία και τις δυνατότητες αντίδρασης στο καθεστώς Ερντογάν.

Όπως αποκαλύπτουν τα τουρκικά στοιχεία, από τους 462 αξιωματικούς της Τουρκίας που υπηρετούσαν στον ΝΑΤΟ, οι 237 έχουν κατηγορηθεί για μελη οργανώσεων του Φετουλάχ Γκιουλέν αν και οι ίδιοι εμφανίζονται σαν κεμαλικοί και αποτελούν τον πυρήνα τον αξιωματικών που οργανώνονται κατά του Ερντογάν.
 
Χαρακτηριστικό είναι πως πάντα σύμφωνα με τα επίσημα τουρκικά στοιχεία, 40 αξιωματικοί έχουν ήδη ζητεί άσυλο στην Γερμανία, 23 στο Βέλγιο, 10 στην Ολλανδία, 5 στην Νορβηγία, ενώ άγνωστος αριθμός άλλων βρίσκονται σε μη εντοπισμένα σημεία.
Η οργή της Άγκυρας προκαλείται από την στάση του ΝΑΤΟ στους αξιωματικούς αυτούς, καθώς και από την αδυναμία της να τους συλλάβει για να τους δικάσει για εσχάτη προδοσία.

Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να γυρίσου πίσω στην πατρίδα τους αν δεν ανατραπεί το καθεστώς Ερντογάν, με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladalis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: