Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Νέο απίστευτο φιάσκο: Ο Ε.Ράμα υπό την καθοδήγηση Ρ.Τ.Ερντογάν έριξε «ξύλο» στον Α.Τσίπρα

Τέθηκαν για πρώτη φορά «διαφορές» και «διεκδικήσεις» από τους Αλβανούς

 Μέτωπο και στο Ιόνιο

Ειδικού Συνεργάτη
«Εκεί που πήγαμε για μαλλί βγήκαμε κουρεμένοι», μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα στις Βρυξέλλες  γνωστό για τα ανθελληνικά παραληρήματα του και την μεγάλη φιλία με τον Τούρκο Σουλτάνο Ερντογάν.

Ο Ράμα έθεσε ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού θέμα «διαφορών» ( πληθυντικός)  μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας βρίσκοντας εξ απήνης τον Α.Τσίπρα που δέχθηκε να τον συναντήσει παρά το άκρως αρνητικό κλίμα από τις συνεχείς αλβανικές προκλήσεις .
Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών , η οποία κακώς έγινε, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Α. Μπουσάτι και ο Νίκος Κοτζιάς.

«Οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν τον στρατηγικό χαρακτήρα και τη σημασία των ελληνο-αλβανικών σχέσεων και τον ρόλο της φιλίας μεταξύ των δύο λαών ως γέφυρα ειρήνης και  σταθερότητας στην εξέλιξη της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης της περιοχής», αναφέρει ο αλβανικό τύπος, μόνο που δεν είναι έτσι τα πράγματα .

Οι δύοι πρωθυπουργοί συζήτησαν την πρόοδο των διμερών σχέσεων, (οι οποίες οδεύουν όμως από το κακό στο χειρότερο με υπαιτιότητα της αλβανικής πλευράς και τουρκική υποκίνηση)  και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία δύο ΥΠΕΞ  για έναν  «μηχανισμό διαβούλευσης» με σκοπό την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν αλλά και να προωθήσουν περαιτέρω τις σχέσεις αυτές.

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τον ιδιαίτερο ρόλο της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, και εξήραν τα σημαντικά βήματα που έχουν ληφθεί για την κοινωνική και οικονομική ένταξη των Αλβανών στην Ελλάδα. 

Η ουσία όμως αυτής της μη επιτρεπτής συνάντησης με έναν Αλβανό πολιτικό ο οποίος κατηγορείται για την εθνικιστική ρητορική και  βλέψεις κατά της  Ελλάδος είναι παρακάτω:

«Ο πρωθυπουργός Ράμα τόνισε την ανάγκη να σημειωθεί πρόοδος προς την εξεύρεση λύσεων στις υπάρχουσες διαφορές  μεταξύ των δύο χωρών σε σχέση με τις καλύτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αντί να είναι απολογούμενος για τα αίσχη ενάντια στην ελληνική μειονότητα , την κατάσχεση περιουσιών, την κατεδάφιση εκκλησιών 1000 χρόνων πριν μερικούς μήνες, «μας ζητάει και τα ρέστα», μιλώντας για αλβανικές «διεκδικήσεις».

Η μία αλβανική απαίτηση η οποία έχει δημοσιοποιηθεί είναι ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα βορείως της Κέρκυρας, αφού η προηγούμενη συμφωνία επί ΥΠΕΞ κ. Ν.Μπακογιάνη τέθηκε άκυρη από το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας.

Πριν λίγες ημέρες όπως σας αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, οι Αλβανοί μας κατηγόρησαν για «εισβολή» στις έρευνες που θα διεξάγει κονσόρτσιουμ εταιρειών, τονίζοντας ότι εισβάλουμε σε αλβανικά χωρικά ύδατα. 

Ποιες είναι όμως οι άλλες διαφορές που επικαλείται ο Αλβανός εθνικιστής πρωθυπουργός ο οποίος κρεμάει χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας» στο γραφείο του;

Η αναφορά του Ε.Ράμα στην κατάσταση των Αλβανών στην Ελλάδα βάζει στο κάδρο των πιθανών διεκδικήσεων, την αναγνώριση τους ως «μειονότητα» από την ελληνική κυβέρνηση , κάτι που θα ήταν πραγματικά τραγικό εάν ποτέ συνέβαινε.

Το άλλο θέμα έχει να κάνει με την άρση του εμπόλεμου το οποίο εφόσον υλοποιηθεί ανοίγει τον δρόμο για  νομικές διεκδικήσεις των Τσάμηδων από την Ελλάδα παρά την απόφαση των ελληνικών δικαστηρίων το 1945.

Υπάρχουν όμως ενδεχομένως  και άλλες διεκδικήσεις προς την χώρα μας από τους Αλβανούς.

Πρόκειται για μία λίαν επικίνδυνη εξέλιξη από τον «εκπαιδευμένο» από τους Τούρκους Αλβανό πρωθυπουργό προς  την Ελλάδα που θα μας βάλει σε περιπέτειες , όπως και όλα τα Βαλκάνια με το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας».

«Η Ελλάδα μας έχει στηρίξει και θέλουμε να συνεχίσει να είναι ένας ισχυρός υποστηρικτής της διαδικασίας της Αλβανίας για ένταξη στην ΕΕ», δήλωσε ο Ράμα.


Ο Α.  Τσίπρας εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξη της χώρας μας  στην  εδραίωση των μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία, καθώς και τη σημασία που αποδίδει στο σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας ( τίποτα από αυτά βέβαια δεν ισχύει)  .

Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι η εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της ευημερίας των δύο λαών και θα ενισχύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη αποτρέποντας επεισόδια και εθνικιστικές ρητορικές, καταλήγει το αλβανικό άρθρο.

Αυτά όμως είναι «κούφια λόγια» διότι οι πράξεις  και τα σχέδια των Αλβανών στοχεύουν κατευθείαν στην χώρα μας.

Η Αλβανία έχει καταστεί μια τεράστια χασισοφυτεία, εξάγοντας το θανατηφόρο αυτό προϊόν σε  Ελλάδα και  Ευρώπη με σκοπό την διαφθορά του πληθυσμού.


Οι ίδιοι συστηματικά εκδιώκουν τους Έλληνες από την περιοχή της Βόρειας Ηπείρου δρώντας εκδικητικά ενώ ο ελληνισμός επιβίωσε σε χειρότερες εποχές  όπως η εποχή του ολοκληρωτικού κομουνισμού μέχρι το 1990.

Την ίδια στιγμή οι Γερμανοί και λοιποί μας εμπαίζουν με το χρέος και τα μνημόνια «σπρώχνοντας» μας ,  μια ώρα αρχύτερα ίσως,  στην μόνη λύση που πρέπει να αποφασίσουμε και αυτή είναι η  αποχώρηση μας από όλους αυτούς τους «οργανισμούς» και την  νομισματική ένωση  .

Από την άλλη πλευρά η επανεμφάνιση   των νέο-οθωμανών και η δράση του αλβανικού εθνικισμού δημιουργεί ταχύτατα το «ορθόδοξο τόξο», μιας και δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση .
Αυτό είναι το «τέλειο» σκηνικό ενός βαλκανικού πολέμου και με τουρκική «¨συμμετοχή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: