Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Οι Σχηματισμοί των ενόπλων δυνάμεων Ολλανδίας, Ρουμανίας και Τσεχίας συγχωνεύονται με τον γερμανικό στρατό

Ανασύσταση της Μεραρχίας «Καρλομάγνος» του Β’ Π.Π η απάντηση στον Ν.Τραμπ!

Ειδικού Συνεργάτη
Έτοιμοι από καιρό φαίνεται ότι ήταν Α.Μέρκελ-Β.Σόιμπλε για την σύγκρουση με τις ΗΠΑ καθώς είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε για να κρατά «κάτω» τη Γερμανία. Φαίνεται ότι η στρατιωτική αποδέσμευση της Γερμανίας από την Ατλαντική Συμμαχία θα επιταχυνθεί επί προεδρίας Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι το Βερολίνο εντελώς αθόρυβα δημιουργεί ένα πανευρωπαϊκό στρατιωτικό συνασπισμό στα πρότυπα της πάλαι ποτέ πολυεθνικής Μεραρχίας «Καρλομάγνος», η οποία είχε δημιουργηθεί  στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, θέλοντας να αποστασιοποιηθεί πλήρως κάποια στιγμή από το ΝΑΤΟ.

Πιο αναλυτικά, το μεγαλύτερο κομμάτι του ολλανδικού στρατού συγχωνεύθηκε με τον γερμανικό. Δύο από τις τρεις μάχιμες ολλανδικές μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες μεραρχίες έχουν ξεκινήσει και επισήμως τη διαδικασία να ενωθούν με τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η 11η ολλανδική αερομεταφερόμενη ταξιαρχία είναι υπό την διοίκηση του Βερολίνου  από το 2014.
Η 43η ολλανδική μηχανοκίνητη Ταξιαρχία τέθηκε υπό τις διαταγές  της 1ης Γερμανικής Τεθωρακισμένης Μεραρχίας.

Ο ολλανδικός στρατός έχει πλέον υπό τον έλεγχό του μόνο την 13η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, τις ειδικές δυνάμεις και υποστηρικτικό προσωπικό οι οποίες σύντομα θα τεθούν και αυτές  υπό τις εντολές των Γερμανών.

Ο αντιστράτηγος Μαρτ ντε Κρόιφ, διοικητής των ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων, έκανε λόγο για μια συνεργασία «μοναδική παγκοσμίως, τόσο στον τρόπο όσο και στο επίπεδο στο οποίο ενσωματωνόμαστε».

Σχηματισμοί των ενόπλων δυνάμεων  Ρουμανίας και Τσεχίας θα ενταχθούν στον γερμανικό στρατό .

Συγκεκριμένα η  ρουμανική 81η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία θα υπαχθεί  στην ομάδα μεραρχιών  Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης της Bundeswehr ενώ η 4η Ταξιαρχία Ταχείας Ανάπτυξης της Τσεχίας που είναι καλύτερα επανδρωμένη και εκπαιδευμένη δύναμη του τσεχικού στρατού θα υπαχθεί  στη γερμανική 10η Τεθωρακισμένη Μεραρχία.

Το ίδιο σκηνικό  λαμβάνει χώρα  με την Δανία , Σλοβακία ενώ η Αυστρία θεωρείται στην ουσία υπό «γερμανική επιρροή».

Το κοινό που έχουν όλοι αυτοί είναι ….( πλην Ολλανδίας και ίσως  Δανίας) ότι  σχεδόν όλοι τους ήταν «σύμμαχοι» των Γερμανών στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος «αποχώρησης» των Βρετανών όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ όταν οι Βρετανοί μίλησαν για διαφορετικούς στόχους στο αμυντικό τομέα.

Οι ίδιοι είπαν ότι ως νικητές του Β’ παγκοσμίου πολέμου δεν πρόκειται να παίρνουν «διαταγές» από το Βερολίνο. Ήξεραν και ξέρουν πολύ καλά τι λένε  οι «φλεγματικοί» Βρετανοί που γνωρίζουν με ποιους ακριβώς έχουν να κάνουν.

Γι αυτό και ο Σόιμπλε, ο αληθινός Γερμανός κυβερνήτης της Γερμανίας, θέλει να τους ταπεινώσει με το BREXIT απαιτώντας 70 δισ. Ευρώ.     

Ο  Πολωνός ευρωβουλευτής Janusz Korwin-Mikke είχε δηλώσει   ότι η  Βρετανία  αποχώρησε  από την ΕΕ, επειδή δεν συμφώνησε με την  δημιουργία του  ευρωπαϊκού στρατού.

«Η γνώμη μου είναι ότι το Brexit υποστηρίχθηκε από τον κ Junker και την ηγεσία της ΕΕ, επειδή η Βρετανία ήταν ένα εμπόδιο για την ταχύτερη  ενοποίηση της ΕΕ και την δημιουργία του  Ευρωπαϊκού  στρατού , είπε ο ίδιος.

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά την δήλωση του προέδρου  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ότι η ΕΕ χρειάζεται τις δικές της ένοπλες δυνάμεις της για να «εκπληρώσει» την αποστολή της στον κόσμο .

Η γερμανική πολιτική και κυρίως επιχειρηματική ελίτ γνωρίζει ότι χωρίς ισχυρότατο «αμυντικό βραχίονα» δεν δύναται να κεφαλαιοποιήσει τα τεράστια κέρδη που έχει αποκομίσει εδώ και τόσα χρόνια απομυζώντας τους λαούς της ΕΕ.

Για αυτό προετοιμάζεται «αθόρυβα» και χωρίς τυμπανοκρουσίες να δημιουργήσει πλήρως ελεγχόμενες δυνάμεις ταχείας επέμβασης , κεντρικό αρχηγείο στο Βερολίνο ενώ η γερμανική αμυντική βιομηχανία αναμένεται να κυριαρχήσει πλήρως στον τομέα «αγορά όπλων» αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στους Γάλλους.

Όλοι όσοι αντιστέκονται εντός Ευρώπης θα συντρίβονται οικονομικά  και θα περιθωριοποιούνται, ενώ στην συνέχεια θα  τοποθετούνται  κυβερνήσεις της αρεσκείας του Βερολίνου.  

Επισημαίνουμε επίσης ότι η Λευκή Βίβλο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, την οποία ενέκρινε η κυβέρνηση Μέρκελ στα μέσα Ιουλίου επιτρέπει την  υπηρέτηση στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις πολιτών  από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, «για να συμβάλει  αποφασιστικά στην ανανέωση του προσωπικού της Bundeswehr, αλλά θα αποτελούσε και ένα ισχυρό μήνυμα ευρωπαϊκής προοπτικής», όπως δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός άμυνας  .

Η Bundeswehr θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το δυναμικό της, που ανέρχεται σήμερα, περιλαμβανομένων των εφέδρων, σε 170.000 οπλίτες και παράλληλα να ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού.

Αυτό σημαίνει ότι πολίτες της ΕΕ , συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων , Ιταλών κά δύνανται να υπηρετήσουν στον νέο Γερμανικό στρατό. Έτσι το Βερολίνο θα αυξήσει κατακόρυφα την δύναμη των δικών του ενόπλων δυνάμεων με καταρτισμένο και ετοιμοπόλεμο προσωπικό.

Ποια αποστολή και σε ποιόν κόσμο δεν μας διευκρίνισε όμως ο πολύ γνωστός πρόεδρος της ευρωπαϊκής  επιτροπής. Μήπως αυτής της πλήρους και ολοκληρωτικής υποδούλωσης των εθνών της ΕΕ;

Το πιο συνταρακτικό όμως είναι ότι από τον  Μάιο του 2016 , η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Federica Mogherini, προετοίμαζε  μια έκθεση για την ειρωνική άμυνα,  η οποία θα θέτει την βάση  για τη δημιουργία κοινών αμυντικών δομών με τη χρήση διατάξεων που προβλέπονται στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε πλήρως η έκθεση ;

Τι ακριβώς αναφέρει για τους εθνικούς στρατούς ;

Σε τι ακριβώς διαφώνησαν οι Βρετανοί που «είδαν» την έκθεση και αναγκάστηκε ακόμα και η Βασίλισσα Ελισάβετ να δηλώσει «ποια ΕΕ» ;  

Πότε θα ανακοινώσουν οι Βρυξέλλες τα αμυντικά σχέδια τους…και τι θα κάνει το ΝΑΤΟ ;

Ερωτήματα που απαιτούν απάντηση, από τους κυβερνώντες σε ολόκληρη την Ευρώπη που σπαράσσεται από τις επιθέσεις του ακραίου ισλάμ .






Δεν υπάρχουν σχόλια: