Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Πριν από το Ραμαζάνι ποτάμι το αίμα των Χριστιανών

 Απάντηση στην αγαπολογία του Πάπα με τον Κόπτη Πατριάρχη και στο “αγιο” Κοράνι το σημερινό νέο χτύπημα

Του Μανώλη Κείου
Τη στιγμή που ο Πατριάρχης των Κοπτών Ταγουάρδος έκανε δημόσιες σχέσεις στη Ρωσία το ποίμνιό του μαρτυρούσε για πολλοστή φορά!

***Το νέο μακελειό με θύμα Χριστιανούς Κόπτες το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αίγυπτο όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά λεωφορείου που μετέφερε ομάδα Κοπτών σε μοναστήρι στην περιοχή Μίνια σκοτώντας τουλάχιστον 23 άτομα, αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση στην εκκλησιαστική διπλωματία της αγαπολογίας των ηγετών των διαφόρων δογμάτων και θρησκειών.


Πριν στεγνώσει το μελάνι από τη συμφωνία Φραγκίσκου-Ταγουάρδου για κοινό βάπτισμα και ενώ επιχειρείται στενότερη σχέση του Πάπα των Κοπτών και με τους Ρώσους Ορθόδοξους έρχεται το φονταμενταλιστικό Ισλάμ να …. τους το χαλάσει!

Μια μέρα πριν από την έναρξη του φετινου΄Ραμαζανιού οι ριζοσπάστες του Ισλάμ σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο όπως ακριβώς ορίζει το Κοράνι για τους “απίστους”.

Το Κοράνι που ο δικός μας Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλεσε “αγιο”….
H σημερινή επίθεση λοιπόν στην Αίγυπτο αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση σε όσα είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στην πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα.

Τότε που μιλώντας στο πανεπιστήμιο Al-Azhar και κάνοντας έκκληση για σεβασμό του διαθρησκειακού διαλόγου, είπε ότι η θρησκεία δεν μπορεί απλώς να υποβιβαστεί στην ιδιωτική σφαίρα, αλλά ταυτόχρονα η θρησκεία δεν πρέπει να συγχέεται με την πολιτική σφαίρα ή να επηρεάζεται από κοσμικές δυνάμεις που επιδιώκουν να την εκμεταλλευτούν.

“Η πίστη και η βία είναι ασυμβίβαστες” ανέφερε και συμπλήρωσε πως στην καρδιά του νόμου που δόθηκε στον Μωυσή, είναι η εντολή «ου φονεύσεις».
Η βία, τόνισε, «είναι η άρνηση κάθε αυθεντικής θρησκευτικής έκφρασης» και οι θρησκευτικοί ηγέτες καλούνται να «αποκαλύψουν» τη βία και τον εγωισμό που μεταμφιέζεται ως ιερότητα.

Μαζί, επέμεινε: «Ας επιβεβαιώσουμε το ασυμβίβαστο της βίας και της πίστης, της πίστης και του μίσους», υποστηρίζοντας αντ ‘αυτού «την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ζωής».

Το κακό είναι πως τις μεγαλοστομίες των θρησκευτικών ηγετών της νέας τάξης πραγμάτων που έχουν βαλθεί να εμφανίσουν το μαύρο για άσπρο την πληρώνουν απλοί πιστοί, καθημερινοί άνθρωποι που έχουν καταφύγιο μονάχα την πίστη τους.
Επομένως ποιος είναι ο εγκληματίας;





Δεν υπάρχουν σχόλια: