Σάββατο 27 Μαΐου 2017

“Γιατί οι δανειστές μας βιάζουν όποτε θέλουν”! Ο Κ.Φράγκος μας εξηγεί τους λόγους

Μαθήματα απλής αριθμητικής

Του Κων. Φράγκου
Το Έθνος ημών υφίσταται πολιτικήν τινά ζύμωσιν,
καθ’ ην τα ακαθαρτώτερα στοιχεία ανέρχονται
και επιπλέουσιν, εν είδει ξαφρίσματος επί της επιφανείας.
Ο τοιούτος αφρός, κατέχων κατά τους Νόμους της φυσικής,
τα ανώτατα στρώματα, θέλει κυβερνά, φλυαρεί και κλέπτει
ασυστόλως την Ελλάδα μέχρι ου τελειώσει η ζύμωσις και λάβει,
ανά χείρας, ο Λαός την μεγάλην εξαφριστικήν κουτάλαν…
Εμμ. Ροΐδης
Παρακολουθούσα την συνεδρίαση της Βουλής, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδος, κατά την συζήτηση οικονομικών μέτρων, αντιμέτρων και άλλων … φακιρικών, ακαταλαβίστικων, τεχνασμάτων. Το επίπεδο των οικονομικών μου γνώσεων δεν με βοήθησε να συλλάβω τις αντιλήψεις του οικονομικού δράματος του Ελληνικού Λαού από τους πολιτικούς και τις προτάσεις θεραπείας. Αντελήφθηκα όμως, σίγουρα, δύο πράγματα.
  • Οι δανειστές – τοκογλύφοι μας έχουν δέσει γερά σε ένα παλούκι και μας βιάζουν όποτε θέλουν και όπως θέλουν. Με την συγκατάθεση, βεβαίως , των αθλίων πολιτικών που μας οδήγησαν εκεί και παραμένουν ατσαλάκωτοι, ατιμώρητοι και θρασύτατα διεκδικούντες πάλι την Εξουσία.
  • Η Κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει ως εντελώς αναξιόπιστη, ζημιογόνο και υποκριτική την Αντιπολίτευση η οποία, με τη σειρά της, έκανε το ίδιο για την Κυβέρνηση. Με έπεισαν ότι έχουν αμφότερες δίκιο, τα κατάφεραν.

Ελπίζαμε, ότι πριν αρχίσει η Συνεδρίαση,  επί του νομοσχεδίου, θα εύρισκαν, οι πατριώτες, λίγο χρόνο και στοιχειώδη ευαισθησία και φιλότιμο να μας ενημερώσουν πώς φθάσαμε εδώ, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι (με διευθύνσεις και ονόματα), γιατί αποτύχαμε στις διαπραγματεύσεις και παραδώσαμε, γονυπετείς τις … σκελέες μας στους δανειστές, γιατί επί επτά (7) συναπτά έτη βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο, λόγω ανικανότητας προφανώς, ενώ άλλα ομοιοπαθή κράτη (Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία) κατάφεραν ν’ απαλλαχθούν γρήγορα από το άγος.

Να μας εξηγήσουν γιατί η Χώρα μας σήμερα έχει χάσει την Εθνική της Κυριαρχία, έχει γίνει ρεντίκολο των κυνών διεθνώς (μέχρι και ο απίθανος Μελανσόν μας ειρωνεύεται…) ευτελίζεται και χλευάζεται, καθημερινώς, από την Τουρκία. Γιατί οι ΕΔ αφέθηκαν ανεπαρκώς εξοπλισμένες, χωρίς εκσυγχρονισμούς και ανταλλακτικά, με κουτσουρεμένη-ανεπαρκή θητεία που προετοιμάζει αμνούς προς σφαγήν.
Δεν αναλύω περαιτέρω.
Η απλή αριθμητική
Ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την οικονομία της Χώρας, την ποιότητα ζωής των πολιτών, το μέλλον των νέων και την άμυνα για δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα.
Βολφγκαγκ Σόϊμπλε
Θ’ αρχίσω κάνοντας μια μικρή αναδρομή. Όταν έριξε τον κεραυνό του ΔΝΤ επί της κεφαλής μας ο φοβερός Ηγέτης Γιώργος Καστελοριζιώτης, κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Πορτογαλία. Πρόεδρος τότε, αν δεν απατώμαι, ήταν ο κ. Καβάκο ντα Σίλβα. Κάλεσε τη πολιτική Ηγεσία και είπε “Πρέπει να λάβουμε σκληρά μέτρα αλλά εμείς θα δώσουμε το παράδειγμα. Ο μισθός μου από 220.000€ ετησίως θα μειωθεί στις 78.000€. Προχωρήστε κι εσείς, αναλόγως. Έτσι θα μπορέσουμε να πείσουμε τον Λαό ότι συμμετέχουμε στην προσπάθεια. Περιορίστε το Κράτος”.
Την ίδια στιγμή, ενταύθα, ο ημέτερος Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας ελάμβανε 373.000€ ετησίως και ουδεμία πρόθεση εκδήλωσε παραίτησης μέρους της αμοιβής του. Παχυλές, επίσης, συντάξεις ελάμβαναν οι τέως ενώ το Προεδρικό Μέγαρο ήταν και είναι ένα Πρυτανείο, ανάλογο της Βουλής, άσυλο αργομίσθων ημετέρων.
Ο πολιτικός κόσμος, η κλεπτομανής συντεχνία, αντιλαμβανόμενος την αποστολή του ως ελίτ τμήματος της Χώρας, μακράν του πόπολου, ούτε καν εκδήλωσε πρόθεση συμμετοχής στα πάθη. Αυτά είναι για τους χαχόλους, σκέφθηκαν.
Διατήρησαν, άθικτα:
  • Υπερβολικά υψηλή μηνιαία βουλευτική αποζημίωση
  • Φορολογία μόνο του 30% των εισοδημάτων τους (ΣΣ. Ωμή παράβαση Άρθρου 4 Παρ. 5 του Συντάγματος)
  • Διάθεση πολυτελούς αυτοκινήτου (πρωτοφανές φαινόμενο στην Ευρώπη)
  • Διάθεση 52 αεροπ. εισιτηρίων για περιφέρειά τους
  • Διάθεση πέντε (5), ναι πέντε, συνεργατών ανά βουλευτή, ενώ ο ευρωπαϊκός Μ.Ο. είναι 2
  • Δωρεάν παραμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο
  • Αμοιβές, extra, για συνεδριάσεις κ.α., κ.α.
  • Διάθεση πολυτελών γραφείων με σωρεία υπαλλήλων σε τ. Πρωθυπουργούς, Προέδρους Βουλής, αρκετοί των οποίων έπρεπε να είναι υπόδικοι (1)
  • Διάθεση Λόχων αστυνομικών, με περιπολικά, για να φρουρούν τους πολύτιμους αυτούς ταγούς του Έθνους
  • Ασύδοτοι διορισμοί “μετακλητών” προς τακτοποίηση νομενκλατουρίων και αφισοκολλητών.
Για να δούμε τι έγινε στις ΕΔ
  • Περικοπή μισθών εε και συντάξεων εα κατά 50%
  • Περικοπή Π.Υ ΥΕΘΑ (λειτουργικά έξοδα, συντήρηση υλικών κα) πάνω από 60%. Ας καεί και το παλιάμπελο, την Άμυνα θα κοιτάμε;
(Ο μηνιαίος μισθός ενός Αρχηγού Επιτελείου δύσκολα προσεγγίζει το 30% αυτού ενός βουλευτή)
Αποτέλεσμα: Καταρράκωση φρονήματος στελεχών, μείωση διαθεσιμότητας μέσων, επίδραση, γιατί να το κρύβωμεν άλλωστε, στην μαχητικότητα. Δεν φθάνει να διακηρύσσει ο κ.ΥΕΘΑ ότι η Παναγιά είναι μαζί μας και ότι οι ΕΔ είναι έτοιμες ν’ απαντήσουν σε κάθε πρόκληση. Και, όντως, είναι έτοιμες. Χρειάζονται όμως και τα απαραίτητα μέσα. Είχαν ή όχι εγκαταλειφθεί τα πάντα επί Κυβερνήσεων Καραμανλή (Μεϊμαράκης), Παπανδρέου (Βενιζέλος) και Αντωνομπένηδων; (2)
Όλη αυτή η φιλολογία της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που αποτελεί συνέχεια των φληναφημάτων των προηγουμένων, δεν πείθει. Επαναλαμβάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε, αδικαιολόγητα, την ευκαιρία… Το κάδρο του κ.Τσίπρα, δυστυχώς, θα μπει δίπλα σ’ αυτά των Σημίτη, Καραμανλή, Σαμαρά, Γιωργάκη, Μπένι… Εκτός εάν…
Αυτά που ελέχθησαν, εντεύθεν- κακείθεν, ο κόσμος τ’ ακούει βερεσέ. Για να μην απαξιώνεται η πολιτική εξουσία και ν’ αντληθούν πόροι, επιβάλλεται να ληφθούν ΑΜΕΣΑ τα παρακάτω μέτρα, με απλή αριθμητική
  • Δραστική μείωση του μισθού ΠτΔ (με Νόμο), συντάξεων τέως και μείωση προσωπικού Προεδρικού Μεγάρου στο ήμισυ.
  • Άμεση, δια νόμου, μείωση του αριθμού των βουλευτών, από 300 σε 200, το πολύ (η Ολλανδία των 17 εκατ. διαθέτει 150!)
  • Άμεση μείωση του Αριθμού Υπουργών- Υφυπουργών. Η τελευταία Γαλλική Κυβέρνηση του κ. Μακρόν (Γαλλία 65εκατ) έχει 18 Υπουργούς και τρεις Υφυπουργούς. Εδώ κι’ ενταύθα 45!
  • Κατάργηση των αισχρών θεσμών των Γεν. Γραμματέων. Εφεύρεση, από την αρχή της μεταπολίτευσης, για βόλεμα αποτυχόντων βουλευτών και νομενκλατουρίων.
  • Κατάργηση της γάγγραινας των μετακλητών. Άρχισαν από 200 και σήμερα έχουν υπερβεί τις 2000!
  • Κατάργηση του ετέρου “Πρυτανείου” που λέγεται Τηλεοπτικός Σταθμός Βουλής. Ποιος ο λόγος ύπαρξης; Να βολεύονται φιλαράκια;
  • Μείωση μισθών βουλευτών κατά 50%. Κατάργηση διάθεσης αυτοκινήτων, μείωση συνεργατών από 5 σε 2, κ.α.
  • Άμεση εξασφάλιση πιστώσεων (αυτοί ξέρουν που θα τις βρουν. Ας συμμαζέψουν τους λαθρεμπόρους καυσίμων, τους ξέρουν) για εκσυγχρονισμούς, ανταλλακτικά … (3)
  • Αξιοποίηση μέρους των εγκαταλειπόμενων Στρατοπέδων υπέρ των ΕΔ. Για στρατιωτικά έργα και ανταλλακτικά. Όχι για διεκδίκηση  ψηφαλακίων από τους Δήμους. (4)
  • Εφαρμογή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης για επιστροφή των κλαπέντων χρημάτων από τους στρατιωτικούς.

1 Μόλις προχθές (17.05) ο κ. Π. Καμμένος επανέλαβε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου έπρεπε να είναι υπόδικος. Ο κ. Σαμαράς, όταν ανέλαβε την εξουσία, θα έπρεπε να παραπέμψει τον τ.Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο για κατάχρηση εξουσίας και απιστία διότι, εν μία νυκτί, διόρισε στην Βουλή 232 υπεράριθμους αργόσχολους, όταν ήδη η Χώρα έμπαινε στο λαβύρινθο της μιζέριας.
Στον εν λόγω μέγα πολιτικό άνδρα η Πατρίδα σήμερα διαθέτει πολυτελή γραφεία, προσωπικό, φρουρά κλπ. Το ίδιο έπρεπε να κάνουν, προηγουμένως, οι Πασόκοι κατά του κ. Βύρωνα Πολύδωρα (κι αυτός με πολυτελή γραφεία) που διόρισε 10.000 αργόσχολους ως Αγροφύλακες σε μία Αγροφυλακή που δεν υπήρχε… Πώς να δούμε φως στο τούνελ, όταν το αδελφάτο αυτοπροστατεύεται; 

2 Ενθαρρυντικό είναι ότι δύο σπουδαίοι πολιτικοί άνδρες, πατριώτες, και εντελώς άμωμοι, ο κ. Πάκης Παυλόπουλος (ΠτΔ) και ο κ. Ε. Βενιζέλος (τ. Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ) συναντήθηκαν προχθές για να συζητήσουν τα προβλήματα της χώρας.
Υπενθυμίζω ότι αμφότεροι, πέραν των άλλων, είναι οι δημιουργοί του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος με το οποίο συγκαλύπτονται οι αρπαχτές των Υπουργών. Επίσης συγκινητικές είναι οι ανησυχίες για το έθνος του κ. Κ. Σημίτη, του Αρχιερέα της Διαπλοκής, που μένει ατιμώρητος 

3 Διαβάζω στον Τύπο ότι το Μεγάλο Κεντρικό Κομματικό Πρυτανείο που λέγεται Βουλή διαθέτει στους, σκανδαλωδώς υπεράριθμους, υπαλλήλους του αρκετές πλασματικές υπερωρίες. Στην Αρχιλοχία που χώνεται κάτω από το λασπωμένο άρμα και λαμβάνει μηνιαίο μισθό 700€ ουδεμία υπερωρία διατίθεται…
Αν διερωτάσθε γιατί αυτή η θαλπωρή προς τους υπαλλήλους της Βουλής, αναζητήστε ονόματα.
Το πλήθος είναι συγγενείς, φιλαράκια  κλπ. πολιτικών.
Μόνο ο φοβερός πολιτικός κ. Ι. Τραγάκης, βουλευτής Πειραιώς, έχει διορίσει τρεις στενούς συγγενείς του.

4 Μόλις πρόσφατα παραδόθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση το αχανές Στρατόπεδο Π. Μελά (365 στρ.) της Θεσσαλονίκης, τεράστιο φιλέτο, για άγρα ψηφηλακίων. Θα μπορούσαν να εκποιήσουν τουλάχιστον 100 στρέμματα, προς όφελος του πενομένου Υπ. Άμυνας. Για αγορά ανταλλακτικών.

Τα όρια έχουν εξαντληθεί. Καλός είναι ο αγιασμός, με τα οστά και τις λιτανείες, αλλά ας φωνάξουμε και μερικές γάτες…
Ο Κων. Φράγκος είναι Υπτγος εα – Αναλυτής αμυντικών θεμάτων – Συγγραφέας – DEA Παν. Σορβόννης σε αμυντικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: