Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΔΕΝ «ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ» ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ… ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΤΟ ΤΖΑΜΙ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλος σάλος δημιουργήθηκε στην μουσουλμανική κοινότητα της Σερβίας από την απόφαση των σερβικών αρχών να κατεδαφιστεί ένα μεγάλο τζαμί στην σερβική πρωτεύουσα που ανάγειρε η λεγομένη «Ισλαμική Ένωση», που θέλει να λειτουργεί σαν κράτος εν κράτη, χωρίς όμως να τηρήσει τις νόμιμες προδιαγραφές.



Όπως αναφέρεται ένα μουσουλμανικό τέμενος στην περιοχή Zemun του Βελιγραδίου, το οποίο όμως είχε οικοδομηθεί χωρίς να πάρει κάποια άδεια από τις σερβικές αρχές, προφανώς με το αυτοδίκαιο της ανοχής στην ισλαμική κοινότητα, κατεδαφίστηκε πάραυτα και οι εικόνες της κατεδάφισης του αναρτήθηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ.

 
Η κατεδάφιση που έγινε ενώ αρχίζει ο μουσουλμανικός μήνας του Ραμαζανίου, προκάλεσε την αντίδραση των μουσουλμάνων οι οποίοι συγκεντρωθήκαν έξω από το κατεδαφισμένο τζαμί και τέλεσαν μουσουλμανική τελετή.

Ο ίδιος ο μουφτής του Βελιγραδίου, Mustafa Yusufspahiç, χαρακτήρισε την ενέργεια της κατεδάφισης του τζαμιού σαν πρωτοφανή και όπως τόνισε ο ίδιος, ζει επί δεκαετίες στο Βελιγράδι και δεν περίμενε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο δίνοντας μάλιστα έμφαση στην… οθωμανική παράδοση της Σερβίας.

Δηλαδή… επιστροφή σε εκείνη την μαύρη εποχή, μόνο που οι Σέρβοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Μάλιστα!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: