Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ: Αναψε ξανά το σήμα της Ολυμπιακής στο Ελληνικό (PHOTO)

Μετά από 20 περίπου χρόνια φωταγωγήθηκε ξανά το παλαιό σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη συμβολή με την Αλίμου.

σημα1
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αναστύλωσης του σήματος της Ολυμπιακής Αεροπορίας στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη συμβολή με την Αλίμου.
σημα7
Την πρωτοβουλία είχε αναλάβει και ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, και μάλιστα χθες πραγματοποίησε  ειδική εκδήλωση για τη φωταγώγηση του.
σημα4

Το παρών στην τελετή έδωσαν εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι του Δήμου και της αεροπορικής εταιρείας καθώς και πιλότοι και αεροσυνοδοί ντυμένοι με τις  στολές της Ολυμπιακής.
«Παρουσία χιλιάδων κατοίκων μας φωταγωγήσαμε απόψε το ιστορικό σύμβολο της Αργυρούπολης,το Σήμα της Ολυμπιακής.
Η συγκίνηση όλων μεγάλη ιδιαίτερα μετά την προβολή του σχετικού βίντεο σε όλους και ειλικρινά χαίρομαι που ως διοίκηση δώσαμε ξανά στην Αργυρούπολη το ιστορικό της σημείο φωτεινό και πιο λαμπερό από ποτέ.», έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Olympiaki
σημα2
«Το σήμα της Ολυμπιακής αποτελεί ένα τοπόσημο όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για ολόκληρη την Αθήνα, καθώς αποτελεί από το 1973 έως και σήμερα σημείο αναφοράς για τους πολίτες ολόκληρης της Αθήνας» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.
Η ιστορία του σήματος

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, μετά την επέκταση του Αεροδρομίου του Ελληνικού προς Ανατολάς (μέσω του κτιρίου Saarinen που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τις ξένες αεροπορικές εταιρείες) εισηγήθηκε το 1969 προς τα στελέχη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, να δημιουργηθεί και να τοποθετηθεί σε καίριο σημείο (διασταύρωση Λεωφόρου Βουλιαγμένης και Αλίμου), το σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκειμένου να προωθήσει την εταιρεία του και να διευρύνει το μερίδιό της στην αγορά, ως αερομεταφορέα.
Έτσι, το 1970, οι υπηρεσίες της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προχώρησαν στην πραγματοποίηση μελέτης, αναζήτηση χώρου και στη συνέχεια, σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή του σήματος.
Η εντολή δόθηκε από τον Κωνσταντίνο Κονιαλίδη, πρόεδρο της Ολυμπιακής Αεροπορίας και έμπιστο στέλεχος του Αριστοτέλη Ωνάση, στον κατασκευαστή, κ. Βότση.
H κατασκευή της επιγραφής ξεκίνησε το 1973 και ολοκληρώθηκε μετά από λίγους μήνες, με την υποβοήθηση ξύλινης σκαλωσιάς και τη βοήθεια ειδικού γερανού, που χορηγήθηκε από την Ολυμπιακή Αεροπορία για την ανάρτηση της σιδηροκατασκευής (ιδιαίτερα μεγάλη κατασκευή για την εποχή εκείνη).

Η σφαίρα είναι διαμέτρου 10 μέτρων ενώ το συνολικό ύψος της ανέρχεται στα 26 μέτρα.
Το συνολικό βάρος της είναι 11,5 τόνοι.
Ο πρώτος σχεδιασμός της απεικόνιζε αεροσκάφη, την ονομασία Olympic Airways και ανέφερε τις πέντε ηπείρους, ότι είναι δηλαδή εταιρεία των πέντε ηπείρων.
Η κατασκευή κόστισε 980.000 δραχμές, ποσό υπέρογκο, για την εποχή.

Το 2003, το σήμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, για 3η συνεχή φορά, δέχεται παρέμβαση και από Olympic Airways έγινε Olympic Airlines.
Αργότερα το βράδυ βρεθήκαμε και εμείς από το Crashonline εκεί και είδαμε από κοντά το φωτισμένο και πάλι τοπόσημο της περιοχής.

Olympic airways Argyroupolis
Olympic_airways_Argyroupolis
Olympic-airways-Argyroupolis
Παρακάτω έτσι όπως φαίνεται από την πεζογέφυρα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης
Olympic-airways-Argyroupolis-gefyra

Με πληροφορίες, Koolnews.gr, News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: