Μείωση του προσωπικού που υπηρετεί στο επιτελείο του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ ζητά το ΥΠΕΘΑ.
Η μείωση προσεγγίζει το 50% και σύμφωνα με πληροφορίες ο Μ.Κωσταράκος με έγγραφό εκφράζει τις αντιρρήσεις του,θεωρώντας ότι και τα 20 στελέχη που υπηρετούν στις Βρυξέλλες είναι απαραίτητα.
Από την άλλη στο ΥΠΕΘΑ εκτιμούν ότι ο αριθμός είναι μεγάλος.
Όπως λένε πηγές από το Χολαργό η μείωση του προσωπικού δεν συνδέεται με την δεδομένη δυσαρέσκεια που υπάρχει για την προκλητική ανυπαρξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων έναντι της Ελλάδας.
Να υπενθυμίσουμε ότι από τις Βρυξέλλες δεν έχει ακούστεί ούτε λέξη ακόμη κι όταν οι Τούρκοι έκαναν πυρά με πλοίο εντός ελληνικών-ευρωπαϊκών υδάτων. Δεν έβγαλαν τσιμουδιά κι αυτό έχει εξοργίσει την Αθήνα.
Προφανώς υπάρχουν πολλά παράπονα και για τον Έλληνα πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ αν και θέλοντας να μην προκληθεί η εντύπωση “διαμάχης” αναγνωρίζουν ότι δεν έχει εκ της θέσεώς του δυνατότητα να επιβάλλει δηλώσεις και ανακοινώσεις.
Ωστόσο θα μπορούσε να προκαλέσει κλίμα για να γίνουν.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει απολύτως τίποτα μέχρι στιγμής από το γεγονός ότι στη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ έχει τοποθετηθεί Έλληνας.
Οι λόγοι της επιχειρούμενης μείωσης του προσωπικού κατά 50% είναι καθαρά οικονομικοί λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ.
Η αλήθεια είναι ότι το μηνιαίο κόστος συντήρησης της ελληνικής αποστολής στο επιτελείο Κωσταράκου είναι δυσβάσταχτη αν αναλογιστούμε ότι εντός της χώρας ψάχνουμε και το τελευταίο ευρώ για να αγοράσουμε ακόμη και…μελάνια για εκτυπωτές που λέει ο λόγος.
Για να μην πούμε για τα σοβαρότερα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου