Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ο Ερντογάν απειλεί με κατάληψη ελληνικών εδαφών και οι πολιτικοί του κάνουν δώρο το τζαμί στην Αθήνα

Περνάει σήμερα από τη Βουλή η διάταξη λειτουργίας του

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν απειλεί, εκβιάζει και διεκδικεί ελληνικά εδάφη και η κυβέρνηση του κάνει δώρο το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα.

Σήμερα είναι η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής και θεωρείται δεδομένο πώς η σχετική διάταξη θα ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την Ένωση Κεντρώων.

Ερώτημα είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας, που σύμφωνα με πληροφορίες κινείται μεταξύ του «ναι» και του «παρών».
Καταψηφίζουν, όπως έχουν δηλώσει οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή.

Η διάταξη για την κατασκευή και λειτουργία του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα έχει ήδη με νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχθηκαν για τη στάση του σήμερα, πλην του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής που δήλωσαν ξεκάθαρα ότι καταψηφίζουν.

Το Ποτάμι από ασυνεννοησία δεν υπερψήφισε χθες στην Επιτροπή την επίμαχη διάταξη, αλλά είναι δεδομένο πώς θα το πράξει σήμερα στην Ολομέλεια.

Είναι άλλωστε γνωστές οι… φιλομουσουλμανικές θέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίες μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζουν και για φιλοτουρκικές.
Μην ξεχνάμε τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς για τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, θεωρώντας πώς δεν είναι Έλληνες μουσουλμάνοι, αλλά ταυτιζόμενοι κάποιες φορές με τις θέσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής.

Η Νέα Δημοκρατία μέσω της εισηγήτριας της Νίκης Κεραμέως ξεκαθάρισε χθες πώς το κόμμα της έχει ταχθεί υπέρ της ανέγερσης του τεμένους, καθώς αυτό βρίσκεται στη βάση του νόμου του 2006 της τότε υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου.

Ωστόσο είπε πώς διατηρεί σοβαρές ενστάσεις ως προς τον επανακαθορισμό της σύστασης του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος και διαφωνεί με τη ρύθμιση που προβλέπει ότι οι εκπρόσωποι των μουσουλμάνων θα επιλέγονται απευθείας από τον υπουργό Παιδείας και όχι από τις μουσουλμανικές κοινότητες.

Η στάση αυτή της κ. Κεραμέως έδειξε πώς υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί και όπως λένε οι πληροφορίες ενδέχεται η Νέα Δημοκρατία τελικώς να μην ψηφίσει «ναι», κάτι που είναι πιθανό, αλλά να επιλέξει το «παρών» για να μην κάνει αποδεκτή μία διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ και να διαφοροποιηθεί κάπως στο θέμα αυτό.

Το ζητούμενο όμως είναι πώς η κυβέρνηση παίζει καθαρά το παιχνίδι του Ερντογάν με την έγκριση της λειτουργίας του τεμένους στην Αθήνα.

Ο Τούρκος πρόεδρος «πουλάει» το θέμα στο εσωτερικό της χώρας του και στο παρελθόν μάλιστα, είχε προτείνει, ειρωνικά, βεβαίως στον Αντώνη Σαμαρά να βάλει εκείνος τα χρήματα για την ανέγερση του, ζητώντας όμως να δημιουργηθούν περισσότερα του ενός μουσουλμανικά τεμένη.

Σύντομα λοιπόν θα έχουν και τους μιναρέδες στην Αθήνα, αφού η κυβέρνηση κάνει πράξει την… ελληνοτουρκική φιλιά.
Μόνο που είναι μονομερής.

Η Τουρκία σε καμία περίπτωση δεν κάνει πίσω.
Αντιθέτως προκαλεί συνεχώς στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Κύπρο, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ζητώντας ευθέως ελληνικά εδάφη.

Το επιχείρημα ότι με την λειτουργία ενός μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό θα κλείσουν όλα όσα λειτουργούν παράνομα και θα μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση αποτελεί προφανώς ανέκδοτο.

Οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα αυξάνονται, έχουν με την βοήθεια του Καμίνη και του Σόρος δημιουργήσει στοές και οργανώνονται για ακόμη πιο σκληρές καταστάσεις απ’ αυτές που βλέπουμε στη χώρα μας.

Μην ξεχνάμε πώς τα όπλα που βρέθηκαν στην Ξάνθη σε μιναρέ του τζαμιού που λειτουργεί επίσημα εντοπίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: