Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

“Το προσωπικό ανθεκτικότερο του υλικού”! Καμμένος,Βίτσας και Αρχηγοί έστειλαν μήνυμα

“Καμία πρόκληση των Τούρκων δεν έμεινε χωρίς την απαραίτητη παρακολούθηση και την πρέπουσα αντιμετώπιση. 


Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό των ΕΔ για τον τρόπο με τον οποίο είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπίσει τα πάντα”.
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος πέρασε πολλές ώρες σήμερα με τους συντάκτες του αμυντικού ρεπορτάζ πάνω στην πυραυλάκατο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ. Μαζί του ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας αλλά και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΝ και Στόλου.
Όλοι επικεντρώθηκαν στο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστική μια φράση  που ο Αρχηγός Στόλου “δανείστηκε” από αναφορά αξιωματικού του, που μόλις είχε γυρίσει από αποστολή. “Το ανθρώπινο δυναμικό αποδεικνύεται ανθεκτικότερο του υλικού”, έγραψε κι αυτό είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο.
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είπε ακόμη ότι: ”Σε λίγες ώρες ξεκινάει μια καινούργια άσκηση του ΠΝ, που θα διεξαχθεί στο βορειανατολικό Αιγαίο, όπου και πάλι θα επιδείξουμε την ετοιμότητα μας και τον υψηλό επαγγελματισμό μας. “

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ε. Αποστολακης πρόσθεσε: “Είμαστε έτοιμοι.
Τα πληρώματα είναι εξαιρετικά εκπαιδευμένα και το υλικό είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.”
Από τη πελυρά του ο Α/ΓΕΝ Νίκος Τσούνης επεσήμανε ότι: “Το Αιγαίο ήταν είναι και θα παραμείνει Ελληνικό. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Είμαστε εκεί για να καταλάβουν όλοι ότι το Αιγαίο μας ανήκει και θα μας ανήκει και είμαστε έτοιμοι ”. 
Ο Αρχηγός Στόλου Ιωάννης Παυλόπουλος τόνισε ότι: “Το βασικότερο συμπέρασμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει. Είμαστε πάντα προετοιμασμένοι να φέρουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε ”.

Με λίγα λόγια η επαφή που είχαν οι δημοσιογράφοι με την ηγεσία πάνω σ΄ ένα εξαιρετικό πολεμικό πλοίο, όπως ο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, είχε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα: “ξόρκισε” το κλίμα μιζέριας που κάποιοι ηθελημένα ή αθέλητα δημιουργούν και στο χώρο των ΕΔ. Το καλύτερο αντίδοτο είναι η φράση που προαναφέραμε περί ανθρώπινου δυναμικού που αποδεικνύεται πραγματικά πολύ ανθεκτικό.
Οι δηλώσεις Καμμένου-Βίτσα
«Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Ναύτες, για την υψηλή ετοιμότητα και το ηθικό που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας άσκησης.

 Θέλω επίσης να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους Έλληνες και τις Ελληνίδες νησιώτες και νησιώτισσες για τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν στο Πολεμικό μας Ναυτικό.
 Σε λίγες ώρες ξεκινά μια καινούργια άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου και πάλι θα επιδείξουμε την ετοιμότητά μας, τον υψηλό επαγγελματισμό αλλά και τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και του ελληνικού λαού».

 Δημήτρης Βίτσας:
 «Νομίζω σήμερα πήρατε μια πολύ καλή γεύση από την καθημερινότητα των αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών μας όλων των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και έχει ιδιαίτερη σημασία να ξέρετε από πρώτο χέρι και οι συντάκτες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πως προετοιμαζόμαστε κάθε φορά και πως ρίχνουμε ένα πολύ μεγάλο βάρος στην εκπαίδευση των στελεχών μας και στο Πολεμικό Ναυτικό και στον Στρατό Ξηράς και στην Αεροπορία ελπίζοντας ότι δε θα χρειαστεί αλλά αν θα χρειαστεί να είμαστε πάντα έτοιμοι.


Σε αυτήν την λογική παρακολουθούμε τα δικά μας χωρικά ύδατα για την προστασία και των νησιωτών μας και του Αιγαίου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: