Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου - τραυματίας ο πρώην πρωθυπουργός


Έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.


Κατά πληροφορίες, τον φάκελο άνοιξε ο ίδιος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιακή χώρα και τον θώρακα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος καθόταν μόνος στο πίσω κάθισμα του οχήματος, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπως άλλωστε και ο οδηγός του που επίσης τραυματίστηκε από την έκρηξη.

Στο ίδιο αυτοκίνητο, δίπλα στον οδηγό, βρισκόταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας του κ. Παπαδήμου, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη αν έχει τραυματιστεί.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Παπαδήμος έχει υποστεί εισπνευστικό έγκαυμα και φέρει σοβαρά τραύματα στα πόδια και άλλα σημεία του σώματός του (θώρακα και κοιλιακή χώρα), με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη χειρουργείται.

Το αυτοκίνητο, μάρκας Mercedes, βρισκόταν εν κινήσει στη διασταύρωση των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ ακολουθούσε το αυτοκίνητο συνοδείας.


Το σημείο της έκρηξης έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν σπεύσει άνδρες της πυροσβεστικής αλλά και κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το οποίο ελέγχει το όχημα.

Κτύπημα που θυμίζει Πυρήνες της Φωτιάς

Η τακτική των παγιδευμένων φακέλων θυμίζει έντονα τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα - βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό. 


Άλλος φάκελος - βόμβα εξεράγη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, τραυματίζοντας εργαζόμενο στο Ταμείο


Δεν υπάρχουν σχόλια: