Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

«Αποκλείει» το Καστελόριζο τα ξημερώματα η Τουρκία

Γ.Κατρούγκαλος: «Ναι θα στείλουμε πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ, μιλήσαμε με Ισραήλ-Αίγυπτο»
Π.Καμμένος: «Είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο» – Επιβεβαίωση ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ


Aμέσως μετά το πολεμικό μήνυμα-ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Άγκυρα *** εξέδωσε NAVTEX “αποκλεισμού” του Καστελόριζου!
Συγκεκριμένα με τη NAVTEX (457/17) που αφορά ανθυποβρυχιακή δραστηριότητα πλοίου του τουρκικού ΠΝ αποκλείει το Καστελόριζο για 4 ολόκληρες ώρες τα ξημερώματα!

Στο τρίτο λεπτό του βίντεο, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γ.Κατρούγκαλος, αποκάλυψε αυτό που μετέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ νωρίτερα στο άρθρο ***ΕΚΤΑΚΤΟ: Στέλνουμε ναυτική αρμάδα στη Κύπρο – Η Τουρκία ξεκινά γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ο Στόλος μας θα προστατέψει τη Μεγαλόνησο : είμαστε έτοιμοι να στείλουμε ναυτική αρμάδα ,  είμαστε σε συνεννόηση με Ισραήλ και Αίγυπτο.

Από τη Δονούσα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είπε πως ήμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο…
Πλέον είμαστε στην τελική ευθεία μιας νέας ελληνοτουρκικής σύγκρουσης.

Νωρίτερα, ο  σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε οδηγίες προς ναυτιλομένους σύμφωνα με τις οποίες δέσμευσε περιοχή νότια της Πάφου για σήμερα 4 Μαΐου.

Η μία αφορούσε άσκηση κατά την οποία σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα εκτελούσε ρυμούλκηση υποβρυχίου καλωδίου σε περιοχή που βρίσκεται εντός του τεμαχίου «6» της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ η δεύτερη Navtex δέσμευε περιοχή εντός των τεμαχίων «6» και «10» για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 09:00 μέχρι τις 13:00.

Τουρκική Navtex δεσμεύει περιοχές εντός των τεμαχίων «6» και «7» για ασκήσεις με πραγματικά πυρά αύριο Παρασκευή 5 Μαΐου από τις 05:00 μέχρι τις 07:00.
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» διεξάγει «έρευνες» σε περιοχή στον κόλπο της Αμμοχώστου που επίσης παράνομα έχει δεσμεύσει η Άγκυρα.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα νησιά Δονούσα και Αμοργό.

Στη Δονούσα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου που κατασκεύασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, υλοποιώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στους τοπικούς φορείς κατά την τελευταία επίσκεψή του στο νησί.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Αμοργό όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ν. Φωστιέρη και τοπικούς φορείς .

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Δονούσα είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι μόνο για τον πόλεμο, είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο για να μπορούμε να διασφαλίσουμε την ειρήνη.

Δεν κάνουν όμως μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις εθνικό έργο, εθνικό έργο κάνετε και εσείς που κατοικείτε στα νησιά μας και ιδιαίτερα στα μικρά νησιά, που δεν παρέχουν όλα εκείνα που μπορεί κανείς να έχει σε μία μεγάλη πόλη.

Η παραμονή σας στο νησί, οι γεννήσεις των παιδιών, είναι ένα μήνυμα ότι το Αιγαίο, τα νησιά μας που κατοικούνται χιλιάδες χρόνια δεν θα εγκαταλειφθούν ποτέ.

Αυτή είναι η πατρίδα μας, γιατί η δική σας παρουσία κάνει την Ελλάδα μεγαλύτερη.
Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα για την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κυρίως για το εθνικό έργο που όλοι εσείς επιτελείτε.

Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο περισσότερο μας φοβούνται, γιατί εμείς υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας και την ιστορία μας.
Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δεν είμαστε και διατεθειμένοι να δώσουμε τίποτα και σε κανέναν».

Από την πλευρά του, ο αρθρογράφος και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης είπε σχετικά πως «Είναι αλήθεια ότι αν εγκατασταθεί εξέδρα στην κυπριακή ΑΟΖ, τότε κατά κάποιο τρόπο μπορεί να δημιουργήσει τετελεσμένα γιατί όταν έχουμε εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου, αυτό είναι ένα τετελεσμένο.

«Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι η χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσαμε να έχουμε», τόνισε.

«Αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, είναι με τις απειλές να δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα που να υποχρεώσει την κυπριακή κυβέρνηση να παγώσει τις διαδικασίες μέχρι να βρεθεί λύση και μετά τη λύση να έχουμε συνέχιση του χρονοδιαγράμματος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν τον ανησυχεί η έντονη κινητικότητα που υπάρχει στα Σκόπια, ο κ. Καλεντερίδης, απάντησε:
«Αν δούμε την ιστορία των λαών της Βαλκανικής, όλοι οι λαοί πέρασαν τη λεγόμενη φάση της εθνογένεσης, των 19ο αιώνα, τότε που έκαναν τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες. Οι Αλβανοί δεν έκαναν ποτέ εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Τη φάση της εθνογένεσης την περνούν από το Κόσοβο και εντεύθεν.
Αυτό που γίνεται στα Σκόπια, είναι μέρος αυτής της διαδικασίας και γι’ αυτό έχουμε την έξαρση του εθνικισμού.
Θα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα.
Τα χειρότερα είναι να έχουμε την ίδρυση της Μεγάλης Αλβανίας».
Δείτε το βίντεο:





***Σάββας Καλεντερίδης
Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου 2017 το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ως απάντηση στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να απορρίψει και το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που αιτήθηκαν ασύλου στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα της 5ης Ιουλίου 2016.

Η ανακοίνωση είναι συνταγμένη σε σκληρή γλώσσα και ξεκαθαρίζει πως οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών θα επηρεαστούν άμεσα από τη στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Το κείμενο της ανακοίνωσης σε πλήρη μετάφραση έχει ως εξής:

«Δυστυχώς η ελληνική Δικαιοσύνη την οποία αναμέναμε δίκαιη και ουδέτερη για ακόμα μια φορά μας απογοήτευσε και απέρριψε το δεύτερο αίτημα για έκδοση των οκτώ πραξικοπηματιών που έδρασαν κατά του Συντάγματος την 15η Ιουλίου.

Μέχρι και σήμερα οι ελληνικές αρχές παρεμπόδισαν τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, DHKP/C, στο να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη και τώρα επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος.

Η απόφαση αυτή εμποδίζει τους ενόχους να παρουσιαστούν ενώπιον της τουρκικής Δικαιοσύνης, εκείνοι που έβαλαν κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος φόνευσαν και τραυμάτισαν χιλιάδες πολίτες και ένστολους και απείλησαν τη ζωή του προέδρου της χώρας.

Παραβλέπει έτσι αυτή η απόφαση τα δικαιώματα των θυμάτων.
Δεν αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν έτσι τη συνεργασία και την υποστήριξη στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος από μια σύμμαχο χώρα.

Αυτή η απόφαση γίνεται η αιτία ώστε οι ένοχοι να μην δικαστούν και το έγκλημα να παραμείνει ατιμώρητο. Η απόφαση προστατεύει τους πραξικοπηματίες.
Οι σχέσεις μας θα επηρεαστούν. Είναι φανερό ότι αυτή η απόφαση ελήφθη με πολιτικά κίνητρα και είναι η αιτία οι ένοχοι να παραμείνουν στο απυρόβλητο μακριά από τη Δικαιοσύνη.

Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει αναμφισβήτητα τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε περιφερειακά θέματα με την Ελλάδα που ανοίγει την αγκαλιά της στους πραξικοπηματίες».




*** εξέδωσε NAVTEX



Δεν υπάρχουν σχόλια: