Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Πυρά Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων από τα Χαράματα στην ΑΟΖ της Κύπρου! (χάρτης) της Κύπρου!

Στην έκδοση νέων Navtex (Navigational Telex) προχώρησε η Άγκυρα, συνεχίζοντας το παιχνίδι των προκλήσεων.


Ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε οδηγίες προς ναυτιλομένους σύμφωνα με τις οποίες δέσμευσε περιοχή νότια της Πάφου για σήμερα 4 Μαΐου.

Η μία αφορούσε άσκηση κατά την οποία σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού θα εκτελούσε ρυμούλκηση υποβρυχίου καλωδίου σε περιοχή που βρίσκεται εντός του τεμαχίου «6» της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ η δεύτερη Navtex δέσμευε περιοχή εντός των τεμαχίων «6» και «10» για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 09:00 μέχρι τις 13:00.


Τουρκική  Navtex δεσμεύει περιοχές εντός των τεμαχίων «6» και «7» για ασκήσεις με πραγματικά πυρά αύριο Παρασκευή 5 Μαΐου από τις 05:00 μέχρι τις 07:00.

Εξάλλου, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» διεξάγει «έρευνες» σε περιοχή στον κόλπο της Αμμοχώστου που επίσης παράνομα έχει δεσμεύσει η Άγκυρα.

341

Στον χάρτη σημειώνονται με κόκκινα τετράγωνα οι περιοχές που έχει δεσμεύσει η Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή κατευθύνεται το υπερσύγχρονο σεισμογραφικό «Ramform Hyperion» για σεισμογραφικές έρευνες για λογαριασμό της  Κυπριακής Δημοκρατίας, στα βόρεια όρια του τεμαχίου «10» και νότια του τεμαχίου «6».

Το «Ramform Hyperion» συνοδεύεται από το ειδικό βοηθητικό σκάφος« EDT Niovi».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε ότι η Τουρκία δημιουργεί εντάσεις προκειμένου να οδηγήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά σε αποχώρηση από τις συνομιλίες.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Κασουλίδης επισήμανε την ανάγκη για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: