Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η Τουρκία πολύ κοντά στην πώληση πολεμικών πλοίων στην Σαουδική Αραβία!

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να υπογράψουν το μεγαλύτερο συμβόλαιο εξαγωγών αμυντικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.


Τις πληροφορίες μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ και επιβεβαιώνουν οι Τούρκοι, χωρίς όμως να αποκαλύπτουν τι “παζαρεύουν” να πουλήσουν στους Σαουδάραβες.

Οι πηγές των αμερικανικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για πολεμικά πλοία.
Η Τουρκία ναυπηγεί δικής της σχεδίασης πολεμικά πλοία.

Αξιωματούχοι της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φίκρι Ίσικ δήλωσε ότι η σύμβαση  με τη Σαουδική Αραβία θα είναι η μεγαλύτερη  συμφωνία εξαγωγής για την τουρκική βιομηχανία.

Η τουρκική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ευρύ σχέδιο για την τόνωση των τουρκικών εξαγωγών στον τομέα της άμυνας, αλλά η χρηματοδότηση αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τις  αγορές “, ανέφερε.

Εν τω μεταξύ, ένας ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας στον τομέα των προμηθειών αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας λέγοντας “Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποια θα είναι η σύμβαση. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι “οι διαπραγματεύσεις με τους Σαουδάραβες βρίσκονται στο τελικό στάδιο τους τώρα”.

Μια πηγή της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ανέφερε ότι η συμφωνία μπορεί να περιλαμβάνει ναυτικές πλατφόρμες.

Η Σαουδική Αραβία συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες εξαγωγικές αγορές της Τουρκίας, αλλά οι αγορές της από την τουρκική βιομηχανία είναι σχετικά μικρές – αξίας κάτω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία συζήτησαν τη συνεργασία σε επίπεδο αμυντικής βιομηχανίας σε συνάντηση στο Ριάντ στα τέλη του 2015 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: