Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

«Χορεύει» ακόμα και το Ισραήλ ο Ρ.Τ.Ερντογάν: Του έδωσαν τα πάντα και αυτός τους ξεφτίλισε...

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

του Γιάννη Πετρίδη
Τους "χορεύει" όλους ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν, ακόμα και το Ισραήλ: Λίγα 24ωρα μετά την αποδοχή από το Τελ Αβίβ δια χειλέων του Γενικού Διευθυντή Ενέργειας, ισότιμου με υπουργού, Σαούλ Μέριντορ για το "καλωσόρισμα" των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα και την έμμεση αναγνώριση του τουκροκυππριακού ψευδοκράτους με την απίστευτη φράση «κάθε έρευνα που διεξάγεται στην περιοχή μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία για να κατανοήσουμε καλύτερα την υποθαλάσσια γεωλογία. Το Ισραήλ είναι υπέρ των τουρκικών, των αιγυπτιακών και των εξερευνήσεων της Νότιας Κύπρου», ο Ρ.Τ.Ερντογάν "κτύπησε":

 
Μιλώντας στο συνέδριο για τα Βακούφια των Ιεροσολύμων που διοργανώνεται στην Τουρκία, επιτέθηκε στους Ισραηλινούς με δριμύτητα για την πολιτική τους στο Παλαιστινιακό Ζήτημα.

 
Η επίθεση ξεπέρασε σε ένταση κάθε προηγούμενη αναφορά των τελευταίων ετών, ακόμα και της εποχής που λόγω του "Μαβί Μαρμαρά" οι σχέσεις με το Τελ Αβίβ ήταν εχθρικές.

 
Δήώσε συγκεκριμένα: "Δεν θα δεχθούμε ποτέ κανέναν εποικισμό στην Ιερουσαλήμ. Είναι η πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους και όχι του ισραηλινού (αναφέρθηκε στην πρόσφατη ανακοίνωση υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και χαιρέτισε το νέο μανιφέστο της Χαμάς). Αν δεν λυθεί το Παλαιστινιακό δεν θα λυθεί τίποτα στην Μέση Ανατολή.


Και έτσι όπως συμπεριφέρεται το Ισράηλ δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών θα συνεχιστεί. Εφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν το κάλεσμα του ιμάμη για προσευχή. Ντροπή τους!"...

 
από το Τελ αβίβα μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση.
Άλλωστε κεντρική απόφαση του Ισραήλ είναι να υπάρξει και δεύτερος αγωγός από την Τουρκία και μάλιστα συντομότερα από τον Εast Med που θα περάσει από την κυπριακή ΑΟΖ και ναπό την Ελλάδα, αν και όποτε γίνει.

 
Αλλωστε για να υπάρξει East Med πρέπει να το θέλει η Τουρκία μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την διακοίνωση στον ΟΗΕ με την οποία χαρακτήρισε τουρκική υφαλοκρηπίδα ολόκληρη την περιοχή ανατολικά των 6 μιλίων από την Κύπρο και δυτικά των 6 μιλίίων σε ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη (άφησε και μια ακτίνα  6 ν.μ. στο Καστελόριζο αλλά ούτε κουβέντα για την Στρογγύλη)... Αλλιώς πρέπει να ηττηθεί η Τουρκία στο πεδίο της μάχης.

 
Για την ώρα ακόμα και ο κορυφαίος στρατηγικός σύμαχος της Ελλάδα, το Ισραήλ, "σκύβει το κεφάλι", αναγνωρίζει έμμεσα το ψευδοκράτος, μιλά για "Νότια Κύπρο" λες και στο νησί υπάρχει και "Βόρεια Κύπρος" και βέβαια, καλωσορίζει τις τουρκικές έρευνες και πιθανώς γεωτρήσεις.

 
Αρα και οι δύο αγωγοί είναι καθαρά θέμα βούλησης της Αγκυρας, εκτός και αν η Ελλάδα ξαναγίνει τόσο δυνατή ώστε να καταφέρει να συνετίσει την Τουρκία...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: