Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Ελικόπτερα και εκατοντάδες Σκοπιανοί αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει τα κυβερνητικά κτίρια

Πληροφορίες για πραξικόπημα και κινήσεις ένοπλων Αλβανών UCKάδων


Νέες  καταιγιστικές εξελίξεις  στην ΠΓΔΜ  με την κατάσταση ασφαλείας να επιδεινώνεται συνεχώς .


Το σκηνικό  στην ΠΓΔΜ είναι εκρηκτικό και παραμένει έτσι χωρίς τίποτα να  έχει τελειώσει , αντίθετα όλα τώρα ξεκινούν όσον αφορά την διάλυση των Σκοπίων και  την προσπάθεια δημιουργίας της αποκαλούμενης « Μεγάλης Αλβανίας».


Εκατοντάδες πάνοπλοι Σκοπιανοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην κυβερνητικά  κτίρια της κυβέρνησης της πΓΔΜ κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ  στρατιωτικά ελικόπτερα περιπολούν πάνω από τον ουρανό .


Οι σκοπιανές ένοπλες δυνάμεις είναι σε ύψιστη επιφυλακή και  έχουν εντολή να παραμείνουν σε αυτήν ενώ οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή ή προσπάθεια κατάλυσης του κράτους θα αντιμετωπίζεται με σκληρότητα , αναφέρουν πηγές .


Η παρουσία δε  του Αλβανού στην καταγωγή  Ταλάτ Τζαφέρι ως προέδρου  του Κοινοβουλίου δεν έχει γίνει αποδεκτή από τους Σκοπιανούς, και ενέχει ο κίνδυνος γενίκευσης των αντιδράσεων σε όλη την χώρα και πρόκλησης πραξικοπήματος από την πλευρά των Αλβανών.

Η  κατάσταση στη χώρα είναι  τεταμένη και οι αρχές προσπαθούν απεγνωσμένα να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την πρόληψη κάθε πιθανής επίθεσης.

Ενδεικτικό του κλίματος που  επικρατεί είναι πτήση πολεμικών ελικοπτέρων πάνω από το  χωριό Slupchane στο δήμο Λίπκοβο.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι παρατήρησαν περίπου 11 πτήσεις μέσα σε μια ώρα από  το ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο χτενίζει» την ευρύτερη περιοχή .

Υπάρχουν προφανώς υπόνοιες για αποσχιστικές τάσεις σε πολλές περιοχές και χωριά που πλειοψηφούν οι Αλβανοί και η  αστυνομία των Σκοπίων λαμβάνει τα δικά της μέτρα μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις.Δεν υπάρχουν σχόλια: